Σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Περιβαλλοντικής Προστασίας των Η.Π.Α (EPA) για την πραγματική ηλεκτρική αυτονομία της Porsche Taycan Turbo, η EPA κάνει σήμερα γνωστή το αντίστοιχο νούμερο για την δυνατότερη Porsche Taycan Turbo S. Και φυσικά το αποτέλεσμα είναι εξίσου απογοητευτικό, καθώς -σύμφωνα με την EPA- η αυτονομία του αυτοκινήτου είναι μόλις 192 μίλια, ήτοι 309 χλμ.

H μέση -ηλεκτρική- κατανάλωση του μοντέλου ανέρχεται σε 31,1 kWh/100 χλμ., νούμερο που είναι χειρότερο από τα περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα που βρίσκονται στην αγορά αυτή τη στιγμή, όπως μπορείς να δεις από τη συγκεκριμένη λίστα.

1

Κατά την παρουσίαση του μοντέλου, η Porsche ανακοίνωσε ότι η Taycan Turbo S διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν ανά άξονα), με την απόδοση τους να ανέρχεται έως και 761 άλογα στην Overboost λειτουργία με το Launch Control. Η ροπή της είναι εξωπραγματική, φτάνοντας τα 1.050 Nm, γι’αυτό και οι επιδόσεις της είναι εξαιρετικές.

Έτσι, ολοκληρώνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, το 0-160 χλμ/ώρα σε 6,3 δευτερόλεπτα και το 0-200 χλμ/ώρα σε 9,8 δευτερόλεπτα, ενώ η τελικής ταχύτητα φτάνει τα 260 χλμ/ώρα. Τέλος, η γερμανική εταιρία αναφέρει ότι η αυτονομία της Turbo S φτάνει τα 412 χιλιόμετρα ανά φόρτιση, σε κύκλο WLTP.