Την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, ο Ken Block, προσκεκλημένος του Alejandro Agag, CEO της Formula E και του Extreme E, βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία και έτρεξε στην τελευταία ειδική διαδρομή του φετινού Dakar, την Grand Prix of Qiddiya.

Ο Αμερικάνος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά το ηλεκτρικό SUV του νέου πρωταθλήματος Extreme E και η συμμετοχή του δεν ήταν επίσημη. Ωστόσο συνέλεξε πολύτιμα δεδομένα, προσφέροντας την εμπειρία του για την εξέλιξη του ηλεκτρικού αγωνιστικού. Ο χρόνος που έγραψε ο Block ήταν 9 λεπτά και 17 δευτ., που αν μετρούσε στον αγώνα θα τον έφερνε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Εκτός αυτού, θα πάμε μια βόλτα μέσω με τον Guerlain Chicherit, μέσω του onboard video, στην διαδρομή Al Ula της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα δεις το αγωνιστικό να τρέχει ανενόχλητο ανάμεσα στους αμμόλοφους και στις πέτρες.

Το νέο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά SUV θα ξεκινήσει το Ιανουάριο του 2021, και σε αυτό έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν οι Sebastien Ogier, Andreas Bakkerud, Lucas di Grassi, Bruno Senna, Andre Lotterer, Timo Scheider, Jamie Chadwick, και Adrian Newey.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει υποστήριξη από εργοστασιακές συμμετοχές, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισέλθει στο νέο αυτό sport. Από πλευράς ομάδων, η Venturi Automobiles από το Monaco, η Abt Sportsline από τη Γερμανία, η HWA Team από τη Γερμανία και η Veloce Racing από την Αγγλία έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους. Ακόμα, μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη τηλεοπτική συμφωνία με την Fox Sports, ώστε να μεταδίδει τη σειρά των ηλεκτροκίνητων αγώνων ράλι.

Το νέο πρωτάθλημα διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και το 2021 το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους.