Δες onboard video από το ηλεκτρικό Extreme E στη Σαουδική Αραβία

Σχετικά άρθρα

Την προηγούμενη Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου, ο Ken Block, προσκεκλημένος του Alejandro Agag, CEO της Formula E και του Extreme E, βρέθηκε στη Σαουδική Αραβία και έτρεξε στην τελευταία ειδική διαδρομή του φετινού Dakar, την Grand Prix of Qiddiya.

https://youtu.be/bcbgpTuoZQU

Ο Αμερικάνος είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει για πρώτη φορά το ηλεκτρικό SUV του νέου πρωταθλήματος Extreme E και η συμμετοχή του δεν ήταν επίσημη. Ωστόσο συνέλεξε πολύτιμα δεδομένα, προσφέροντας την εμπειρία του για την εξέλιξη του ηλεκτρικού αγωνιστικού. Ο χρόνος που έγραψε ο Block ήταν 9 λεπτά και 17 δευτ., που αν μετρούσε στον αγώνα θα τον έφερνε στην τρίτη θέση της κατάταξης.

Εκτός αυτού, θα πάμε μια βόλτα μέσω με τον Guerlain Chicherit, μέσω του onboard video, στην διαδρομή Al Ula της Σαουδικής Αραβίας, όπου θα δεις το αγωνιστικό να τρέχει ανενόχλητο ανάμεσα στους αμμόλοφους και στις πέτρες.

Το νέο πρωτάθλημα με τα ηλεκτρικά SUV θα ξεκινήσει το Ιανουάριο του 2021, και σε αυτό έχουν ήδη ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν οι Sebastien Ogier, Andreas Bakkerud, Lucas di Grassi, Bruno Senna, Andre Lotterer, Timo Scheider, Jamie Chadwick, και Adrian Newey.

Το πρωτάθλημα αναμένεται να έχει υποστήριξη από εργοστασιακές συμμετοχές, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η πρώτη μεγάλη εταιρεία που θα εισέλθει στο νέο αυτό sport. Από πλευράς ομάδων, η Venturi Automobiles από το Monaco, η Abt Sportsline από τη Γερμανία, η HWA Team από τη Γερμανία και η Veloce Racing από την Αγγλία έχουν επισημοποιήσει τη συμμετοχή τους. Ακόμα, μέχρι στιγμής έχει τεθεί σε εφαρμογή μια μεγάλη τηλεοπτική συμφωνία με την Fox Sports, ώστε να μεταδίδει τη σειρά των ηλεκτροκίνητων αγώνων ράλι.

Το νέο πρωτάθλημα διεξάγεται στις πλέον δυσπρόσιτες περιοχές του κόσμου, προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστές οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, και το 2021 το Extreme E θα επισκεφτεί πέντε διαφορετικές τοποθεσίες σε τέσσερις ηπείρους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Audi Q6 e-tron

Μετά από χρόνια καθυστερήσεων, η Audi παρουσιάζει το Q6 E-tron, με το νέο ηλεκτρικό SUV να βασίζεται στην Premium Platform Electric (PPE) πλατφόρμα, την...

Η Fisker διακόπτει την παραγωγή του Ocean, αλλά αντλεί επένδυση 150 εκατ. δολάρια

Η Fisker ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παραγωγή του Ocean για έξι εβδομάδες, τονίζοντας παράλληλα ότι σχεδιάζει να συγκεντρώσει έως και 150 εκατ. δολάρια. Η είδηση...

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Nio και CATL συνεργάζονται για μπαταρίες με μεγαλύτερο κύκλο ζωής

Η Nio ήρθε σε συμφωνία συνεργασίας με την CATL για την ανάπτυξη μπαταριών μεγαλύτερης διάρκειας ζωής, ως μέρος των προσπαθειών τους για να μειώσουν...
Autoblog.gr