Honda και Toyota ανακαλούν 6,1 εκατ. αυτοκίνητά τους λόγω προβλημάτων στους αερόσακους

Σχετικά άρθρα

Toyota και Honda ανακοίνωσαν την ανάκληση 6,1 εκατομμυρίων αυτοκινήτων τους λόγω προβλημάτων στους αερόσακους που εξοπλίζονται. Συγκεκριμένα η Toyota ανακαλεί 3,4 εκατομμύρια οχήματά της παγκοσμίως επειδή σε αυτά υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει τοποθετηθεί μία προβληματική ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (ECU), κατασκευής της ZF-TRW, που λαμβάνει τα σήματα από τους αισθητήρες σύγκρουσης, προκειμένου να αναπτύξει τους αερόσακους και να σφίξει τις ζώνες ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Toyota, η συγκεκριμένη ECU ενδέχεται να μην διαθέτει την κατάλληλη προστασία και να είναι ευάλωτη ενάντια σε ορισμένους “ηλεκτρικούς θορύβους/παρεμβολές που μπορεί να εμφανιστούν σε ορισμένες συγκρούσεις”, και έτσι δεν θα έχει εύρυθμη λειτουργία κατά την διάρκεια ενός ατυχήματος με συνέπεια την μερική ή ολική αδυναμία ανάπτυξης του αερόσακου, αλλά και την μη ενεργοποίηση των προεντατήρων των ζωνών ασφαλείας.

Η Toyota θα προχωρήσει στην εγκατάσταση ενός ειδικού φίλτρου θορύβου για την αντιμετώπιση του προβλήματος και την ομαλή λειτουργία της διάταξης των αερόσακων και των προεντατήρων.

Από τα 3,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα, τα 2,9 βρίσκονται στις ΗΠΑ και ανάμεσά τους είναι κυρίως τα Corolla 2011-2019, Matrix 2011-2013, Avalon 2012-2018 και Avalon Hybrid 2013-2018. Σύμφωνα με την NHTSA είναι πιθανό το συγκεκριμένο πρόβλημα να επηρεάζει συνολικά 12,3 εκατ. αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, 6 διαφορετικών αυτοκινητοβιομηχανιών, των Toyota, Honda, Kia, Hyundai, Mitsubishi και Fiat Chrysler.

Μέχρι σήμερα, εκτός από την Toyota, η Hyundai, η Kia και η Fiat Chrysler έχουν προχωρήσει και αυτές σε ανάκληση των επηρεαζόμενων μοντέλων τους. Το 2018 η Hyundai και η Kia ανακάλεσαν σχεδόν 1,1 εκατ. αυτοκίνητα λόγω του προβλήματος, ενώ το 2016 η Fiat Chrysler ανακάλεσε περίπου 1,9 εκατ. αυτοκίνητα παγκοσμίως για τον ίδιο λόγο.

Οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές ασφάλειας διερευνούν την υπόθεση, ενώ 8 άτομα μπορεί να έχουν χάσει τη ζωή τους σε δυστυχήματα λόγω αυτού του προβλήματος, μιας και δεν ενεργοποιήθηκαν οι αερόσακοι των αυτοκινήτων τους κατά τη διάρκεια τους δυστυχήματος που είχαν εμπλακεί.

Η Honda από την μεριά της ανακαλεί επιπλέον 2,7 εκατ. αυτοκίνητα της παγκοσμίως λόγω των προβληματικών αερόσακων της Takata, οι οποίοι μέχρι σήμερα έχουν στοιχίσει την ζωής σε 25 ανθρώπους παγκοσμίως, ενώ έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον 300. Η ανάκληση αφορά μοντέλα της Honda και της Acura παραγωγής μεταξύ 1996 και 2003, με τα 2,4 εκατομμύρια αυτοκίνητα να βρίσκονται στις ΗΠΑ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Hertz χρέωσε με 277 δολάρια για βενζίνη πελάτη της που νοίκιασε ένα Tesla Model 3

Η επιστροφή ενός ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου με γεμάτο το ρεζερβουάρ καυσίμων έχει γίνει πραγματικότητα για πολλούς ταξιδιώτες, αλλά τι συμβαίνει όταν κάποιος νοικιάζει ένα ηλεκτρικό...

Κέρδη ρεκόρ για την Toyota ύψους 31,9 δισ. ευρώ

Η Toyota σημείωσε ρεκόρ κερδών ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες της αγοράς, με τα λειτουργικά κέρδη της να εκτινάχθηκαν κατά 78% την περίοδο Ιανουαρίου...