Η Formula 1 ανακοίνωσε πως θα διοργανώσει μια δημοπρασία προκειμένου να βοηθήσει τις περιοχές της Αυστραλίας που έχουν πληγεί περισσότερο από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Συγκεκριμένα, όλα τα έσοδά της θα πάνε σε τέσσερις φιλανθρωπικές οργανώσεις: τον Ερυθρό Σταυρό Αυστραλίας, την Πυροσβεστική υπηρεσία της Βικτώρια, το Ίδρυμα Αγροτικής και Περιφερειακής Ανανέωσης και το WWF Αυστραλίας.

Πιλότοι, ομάδες, εταίροι και η διοίκηση της Formula 1, πρόσφεραν διάφορα, τα οποία θα δημοπρατηθούν στις 16 Φεβρουάριου, μέσα από το site της Formula 1.

1Ο Hamilton δώρισε 500.000 δολάρια για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. Σημαντική βοήθεια και από τον Ricciardo

Ο Hamilton δώρισε 500.000 δολάρια για τις πυρκαγιές στην Αυστραλία. Σημαντική βοήθεια και από τον Ricciardo

Ανάμεσα στα προς δημοπράτηση αντικείμενα βρίσκονται τα αγωνιστικά γάντια και παπούτσια που φορούσε πέρυσι σε ορισμένους αγώνες ο Daniel Ricciardo, αλλά και αγωνιστικές φόρμες των Max Verstappen και Alex Albon. Οι ομάδες προσέφεραν επίσης επισκέψεις στα εργοστάσιά τους αλλά και VIP συναντήσεις στο paddock του GP της Μελβούρνης, με τον Lewis Hamilton, τον επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, αλλά και με άλλους οδηγούς και επικεφαλής ομάδων.

Η FIA θα προσφέρει έναν γρήγορο γύρο στην πίστα του Albert Park με το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας, αλλά και μια επίσκεψη στην αίθουσα ελέγχου του αγώνα, κατά την διάρκεια του αυστραλιανού GP. Επίσης προσφέρει ένα δείπνο με τον Ross Brawn.