Τον περασμένο Νοέμβριο, η κινέζικη Aiways πήρε πιστοποίηση για κυκλοφορία του U5 στην Ευρώπη, και σήμερα ανακοινώνει ότι η έκδοση παραγωγής του ηλεκτρικού SUV της θα κάνει το ντεμπούτο της στην έκθεση της Γενεύης, η οποία ανοίγει τις πύλες στις 3 Μαρτίου. Η Aiways θα γίνει η πρώτη startup από την Κίνα που θα φέρει ένα μοντέλο της στην Ευρωπαϊκή αγορά, με τις πωλήσεις του U5 να ξεκινούν επίσημα τον Απρίλιο του 2020.

Σύμφωνα με την εταιρία, το U5 τοποθετείται απέναντι από τα Audi E-tron, Mercedes-Benz EQC, Tesla Model X, έχοντας ωστόσο μια “πιο ανταγωνιστική τιμή”. Θα προσφέρει αυτονομία 460 χλμ ανά φόρτιση, αποδίδοντας 190 άλογα με 315 Nm ροπής. Επίσης διαθέτει και ένα σύστημα με “φορητή” μπαταρία, που αυξάνει την αυτονομία για επιπλέον 100 χλμ.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ψηφιακός πίνακας οργάνων, δερμάτινες επενδύσεις και σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη 12,3″. Η τιμή του στην Κίνα κυμαίνεται από 200.000 yuan μέχρι 300.000 yuan, κάτι που μεταφράζεται σε €25.900 έως €38.800 σύμφωνα με τη σημερινή ισοτιμία.

Εκτός του παραπάνω, η εταιρία θα πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του U6ion, ένα νέο ηλεκτρικό concept. Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου θα αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο που θα ακολουθήσει στην Ευρώπη.

Η Aiways ιδρύθηκε το 2017 από τον Gary Gu και τον Samuel Fu, απασχολεί 1.100 άτομα, ενώ στην εταιρία εργάζεται και ο Roland Gumpert. Το U5 είναι το πρώτο μοντέλο μαζικής παραγωγής της κινέζικης εταιρίας.