Η κινέζικη Aiways παρουσιάζει το U6, το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της που αποτελεί την έκδοση παραγωγής του U6ion concept και πρακτικά είναι η coupe έκδοση του U5.

Το αυτοκίνητο βασίζεται στην MAS (More Adaptable Structure) πλατφόρμα του U5, με τον σχεδιασμό του να φέρει την υπογραφή του Ken Okuyama, του ανθρώπου που έχει σχεδιάσει μεταξύ άλλων και την Ferrari Enzo, αφού ήταν επικεφαλής του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina.

Ξεχωρίζει λόγω της επιθετικής σχεδίασης, με τον αεροδυναμικό συντελεστή να είναι 0,27 Cd. Στο εσωτερικό υπάρχει κοφτό τιμόνι, ψηφιακός πίνακας οργάνων, μεγάλη οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό και ιδιαίτερος επιλογέας ταχυτήτων που μιμείται τους μοχλούς των αεροπλάνων.

Όπως και το U5, έτσι και αυτό φορά έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 190 ίππων με 315 Nm ροπής, με την μπαταρία 63 kWh, της CATL, να προσφέρει αυτονομία 650 χιλιομέτρων ανά φόρτιση στον κύκλο NEDC.

Το Aiways U6 θα ξεκινήσει τις παραδόσεις του από τις αρχές του 2022. Το αυτοκίνητο θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη, με την εταιρία να πουλά σήμερα το U5 σε Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Νορβηγία και Ελβετία.