Η Skoda μόλις ανακοίνωσε ότι κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στην έκθεση της Γενεύης, που ανοίγει τις πύλες στις 2 Μαρτίου, θα παρουσιάσει την RS έκδοση του νέου Octavia. Αυτή θα ονομαστεί Octavia RS iV, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι το πρώτο υβριδικό μοντέλο της RS οικογένειας.

1

Κάτω από το καπό θα υπάρχει ένα plug-in υβριδικό σύνολο, το οποίο προέρχεται από το VW Golf GTE, που θα συνδυάζει τον 1.400άρη TSI κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνολικά θα αποδίδουν 245 άλογα και 400 Nm ροπής. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 13 kWh, που θα χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ., ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα το τσέχικο μοντέλο θα χρειάζεται 7 δευτ.

2

Εκτός του παραπάνω συνόλου, η νέα Octavia RS θα προσφέρεται και με δύο συμβατικά σύνολα, δίνοντας έτσι την επιλογή ανάμεσα σε τρεις κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν οι γνωστοί 2.0 TSI και 2.0 Bi-TDI, με τον πρώτο να έχει παρόμοια απόδοση με το υβριδικό σύνολο, όντας παράλληλα 250 κιλά ελαφρύτερο. Από την άλλη, το πετρελαιοκίνητο σύνολο λέγεται ότι θα είναι ισχυρότερο κατά 15 άλογα σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά, αποδίδοντας συνολικά 200 άλογα.

Διάβασε επίσης

Αυτά είναι τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout