Αυτά είναι τα Skoda Octavia RS και Octavia Scout

Σχετικά άρθρα

Χθες η Skoda επιβεβαίωσε πως το νέο Octavia RS θα προσφέρεται και ως υβριδικό και σήμερα διέρρευσαν φωτογραφίες τόσο του νέου Octavia RS, όσο και του νέου Octavia Scout.

Το Octavia RS ξεχωρίζει από τους νέους προφυλακτήρες, τις μεγάλες ζάντες, την μαύρη γρίλια, την αεροτομή, τους μαύρους καθρέπτες, τα φιμέ παράθυρα, τις πλαϊνές ποδιές, τις διπλές απολήξεις εξατμίσεων, ενώ φέρει και κόκκινες δαγκάνες φρένων.

H plug-in υβριδική έκδοση του νέου Octavia RS θα προσφέρεται μονάχα με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων και συνδυάζει τον 1.400άρη TSI κινητήρα με έναν ηλεκτροκινητήρα, που συνολικά θα αποδίδουν 245 άλογα και 400 Nm ροπής. Η ενέργεια θα αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 13 kWh, που θα χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία 55 χλμ., ενώ για το 0-100 χλμ/ώρα το τσέχικο μοντέλο θα χρειάζεται 7 δευτ.

Εκτός του παραπάνω συνόλου, το νέο Octavia RS θα προσφέρεται και με δύο συμβατικά σύνολα, δίνοντας έτσι την επιλογή ανάμεσα σε τρεις κινητήρες. Πιο συγκεκριμένα, θα υπάρχουν οι γνωστοί 2.0 TSI και 2.0 Bi-TDI, με τον πρώτο να έχει παρόμοια απόδοση με το υβριδικό σύνολο, όντας παράλληλα 250 κιλά ελαφρύτερο. Από την άλλη, το πετρελαιοκίνητο σύνολο λέγεται ότι θα είναι ισχυρότερο κατά 15 άλογα σε σύγκριση με τη προηγούμενη γενιά, αποδίδοντας συνολικά 200 άλογα.

Τόσο η βενζινοκίνητη, όσο και η πετρελαιοκίνητη έκδοση θα μπορούν να εξοπλιστούν είτε με χειροκίνητο, είτε με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Octavia Scout βασίζεται στο Octavia Combi, αλλά έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 1,5 εκατοστό. Διαθέτει μαύρα προστατευτικά πλαστικά και αλουμινένια στοιχεία στους προφυλακτήρες. Μηχανικά θα εξοπλίζεται με την ίδια γκάμα κινητήρων που προσφέρεται το Octavia Combi.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...