H Daimler καταργεί παγκοσμίως τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Δεν θα είναι τελικά μόνο 1.100 οι θέσεις εργασίας που θα καταργήσει η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz, αφού όπως ανακοίνωσε, θα προχωρήσει στην κατάργηση τουλάχιστον 10.000 θέσεων εργασίας σε όλο τον κόσμο, προκειμένου να μειώσει το εργοδοτικό κόστος και να επενδύσει στην ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Τμήματος Προσωπικού της Daimler. Wilfried Porth, από την κατάργησή των θέσεων εργασίας η Daimler θα εξοικονομήσει μέχρι το τέλος του 2022 έως και 1,4 δισ. ευρώ. Ο Porth δήλωσε:

Ο κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας βρίσκεται ενώπιον των μεγαλύτερων αλλαγών στην ιστορία του και η εξέλιξη κινητήρων που δεν θα επιβαρύνουν το περιβάλλον με CO2 απαιτεί μεγάλες επενδύσεις.

Οι περικοπές προσωπικού κατά 3% θα γίνουν με τον κοινωνικότερο δυνατό τρόπο, ενώ η Daimler σχεδιάζει πρόγραμμα στήριξης όσων χάσουν τη θέση τους.

Επιπλέον, θα επεκταθούν οι δυνατότητες συνταξιοδότησης με μειωμένο ωράριο και θα προσφερθεί πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου στη Γερμανία. Το 10% των θέσεων που θα περικοπούν παγκοσμίως θα αφορούν διοικητικό προσωπικό.

Σημειώνεται ότι η Daimler απασχολούσε 304.680 άτομα στο τέλος του τρίτου τριμήνου. Προ ημερών η Audi ανακοίνωσε την κατάργηση 9.500 θέσεων εργασίας, αλλά παράλληλα και την δημιουργία 2.000 νέων θέσεων, στον κλάδο της ηλεκτροκίνησης και των ψηφιακών εφαρμογών. Επίσης, αυτή τη βδομάδα, η BMW ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με τους εργαζόμενους για τη εξοικονόμηση κόστους άνω των 12 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2022 και τη μείωση του προσωπικού της στα επίπεδα του 2018.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...