H Porsche ανοίγει νέο Experience Center στην Ιταλία

Σχετικά άρθρα

H γερμανική εταιρία διαθέτει σήμερα 7 Porsche Experience Center (PEC), με τα δύο να βρίσκονται στις Η.Π.Α. (Los Angeles και Atlanta), τα δύο στην Γερμανία (Λειψία και Hockenheimring), το ένα στην Γαλλία (Le Mans), το ένα στην Αγγλία (Silverstone) και το ένα στην Κίνα (Shanghai).

Σύντομα, όμως, θα ανοίξει άλλο ένα, αυτή τη φορά στην Ιταλία, και όπως συμβαίνει με τα παραπάνω και αυτό θα βρίσκεται μέσα σε μια πίστα. Πιο συγκεκριμένα, η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε ότι θα κατασκευάσει το νέο κέντρο της στη βορειοκεντρική Ιταλία, στην πίστα Autodromo di Franciacorta.

Το Porsche Experience Center Franciacorta, το οποίο βρίσκεται ανάμεσα στο Μιλάνο και στη Βενετία, έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στις αρχές του 2021. Η Porsche αγόρασε την συγκεκριμένη πίστα το 2019 και επενδύει σε αυτή €26.000.000 για να την μετατρέψει σε προορισμό παγκόσμιας κλάσης.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο PEC θα είναι εξαιρετικά μοντέρνο, με τις εγκαταστάσεις να έχουν έκταση 607 στρεμμάτων. Δίπλα από την πίστα Autodromo di Franciacorta, η επιφάνεια της οποίας θα στρωθεί με νέα άσφαλτο αλλά θα διατηρήσει την ίδια χάραξη, θα υπάρχει μια μεγάλη “αναρτώμενη” γέφυρα, μια περιοχή πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 223 τ.μ., ένα εστιατόριο, μια περιοχή φιλοξενίας και ένα “μπαλκόνι” με θέα την πίστα. Θα διαθέτει επίσης προσομοιωτή για εικονική οδήγηση και μια μικρή πίστα για ηλεκτρικά go-kart.

Τέλος, θα υπάρχει και μια εκτός δρόμου διαδρομή, μια κυκλική διαδρομή χαμηλής τριβής και ένα κομμάτι Kick-Plate, για μαθήματα ασφαλούς και αγωνιστικής οδήγησης. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, η Porsche αναμένει να επισκέπτονται τις εγκαταστάσεις 20.000 άτομα ετησίως.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανεωμένη Porsche Cayenne GTS με 500 άλογα

Την ανανεωμένη έκδοση της Cayenne GTS παρουσιάζει η Porsche με το αυτοκίνητο να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εκδόσεις από τους νέους προφυλακτήρες, από τα...

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...

Η Manthey βελτιώνει την Porsche 911 GT3 Touring

Η Manthey έχει ετοιμάσει ένα βελτιωτικό πακέτο για την Porsche 911 GT3 Touring. Αυτό αποτελείται από νέο μπροστινό spoiler που παρέχει περισσότερη κάθετη δύναμη...