Σήμερα, η Porsche λειτουργεί ήδη επτά Experience Center (PEC) σε όλο τον κόσμο: στην Ατλάντα, στο Los Angeles, στο Silverstone, στο Le Mans, στη Shanghai, στο εργοστάσιο της στη Λειψία και στο Hockenheim, εκεί που πριν λίγες μέρες η Taycan κατέκτησε το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness στο συνεχόμενο drift.

Επιπλέον, η γερμανική εταιρία έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους να χτίζει ένα ακόμα PEC, αυτή τη φορά στην Franciacorta της Ιταλίας, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει μέσα στο 2021.

Σήμερα, όμως, η Porsche ανακοίνωσε τη δημιουργία του ένατου Experience Center, το οποίο θα βρίσκεται στην περιφέρεια Chiba, λίγο έξω από το Τόκιο, στην Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση θα περιλαμβάνει πίστα μήκους 2,1 χλμ., περιοχή δυναμικών δοκιμών, πίστα εκτός δρόμου, προσομοιωτή αγώνων, εστιατόριο και διάφορες αίθουσες συσκέψεων που μπορούν να φιλοξενήσουν εταιρικές εκδηλώσεις.

Η Porsche λέει ότι η πίστα θα αναπαράγει διάσημες στροφές από διάφορες πίστες όλου του κόσμου, όπως η Carousel του Nurburgring και η Corkscrew της Laguna Seca, ενώ θα υπάρχουν υψομετρικές διαφορές, χάρη στην τοπογραφία της περιοχής.

Στην καρδιά του Porsche Experience Center του Τόκιο θα βρίσκεται ένα μεγάλο κτήριο, με το σχέδιο να είναι εμπνευσμένο από το Edo Kiriko, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό σχέδιο με διαγώνιες γραμμές και ιαπωνικούς κήπους.