Η Cadillac θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του Escalade και στις 4 Φεβρουαρίου και όπως ανακοίνωσε σήμερα θα γίνει το πρώτο της μοντέλο που θα εξοπλίζεται με την ανανεωμένη έκδοση του συστήματος αυτόνομης οδήγησης Super Cruise, με το σύστημα να τοποθετείται αργότερα και στα CT4 και CT5.

Η φωτογραφία που έδωσε η Cadillac μας δείχνει τον σχεδιασμό του πίσω μέρος του νέου Escalade, με την μεγαλύτερη αναβάθμιση του Super Cruise να είναι πως πλέον μπορεί να κάνει το αυτοκίνητο να αλλάζει λωρίδα κυκλοφορίας, κατόπιν αιτήματος οδηγού, ο οποίος το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να ενεργοποιήσει το φλας προς την λωρίδα που θέλει να κινηθεί.

Στη συνέχεια οι αισθητήρες ελέγχουν εάν οι συνθήκες είναι ασφαλείς προκειμένου να επιτρέψει το όχημα να αλλάξει λωρίδα κυκλοφορίας. Το ανανεωμένο Super Cruise κάνει χρήση καλύτερων αισθητήρων μπροστά και πίσω, ενώ φέρει και νέο λογισμικό. Το ανανεωμένο Super Cruise θα τοποθετηθεί σε 22 μοντέλα της GM μέχρι το 2023.

Το νέο Escalade διαθέτει στο εσωτερικό του μια τεράστια καμπυλωτή OLED οθόνη 38″. Σύμφωνα με την Cadillac, η πυκνότητα των pixels της συγκεκριμένης οθόνης, είναι διπλάσια από μια 4K τηλεόραση, ενώ η επιλογή της OLED τεχνολογίας, θα χαρίζει εκπληκτικές αποχρώσεις του μαύρου.

Το νέο Escalade υιοθετεί τη πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Cadillac. Διαθέτει μεγάλη γρίλια, LED φωτιστικά σώματα, ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση και μηχανικά φορά τον 6,2-λίτρων V8 κινητήρα απόδοσης 420 ίππων με 623 Nm ροπής.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 10-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, με την κίνηση να στέλνεται σε όλους τους τροχούς. Φήμες θέλουν το νέο Escalade να προσφέρεται και σε μια γρήγορη V Performance έκδοση, ενώ για πρώτη φορά θα υπάρχει και μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση, η οποία θα έχει αυτονομία 645 χλμ ανά φόρτιση και θα κυκλοφορεί μετά το 2023.

Σε ότι αφορά την V Performance έκδοση, αυτή θα εξοπλίζεται με τον LT4 V8 6,2-λίτρων κινητήρα των Chevrolet Camaro ZL1 και Corvette Z06, που στη προκειμένη περίπτωσή θα αποδίδει περισσότερα από 650 άλογα και 881 Nm ροπής.