CarKey. Η Apple αντικαθιστά το κλειδί του αυτοκινήτου σου με το iPhone ή το Apple Watch

Σχετικά άρθρα

Στη νέα έκδοση λογισμικού της Apple για τα iPhone, στην iOS 13.4, θα προστεθεί μια νέα λειτουργία που θα μετατρέπει τόσο το iPhone όσο και το Apple Watch σε ψηφιακό κλειδί για το αυτοκίνητό σου, αρκεί βέβαια αυτό να υποστηρίζει τέτοια λειτουργία.

Σήμερα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες προσφέρουν ψηφιακά κλειδιά μέσω εφαρμογών για smartphones, όπως πχ η BMW, η Hyundai και η Volvo, με το CarKey της Apple να χρησιμοποιεί την NFC τεχνολογία και να δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να κλειδώσει, να ξεκλειδώσει και να εκκινήσει το όχημά του, μέσω του iPhone ή/και του Apple Watch του.

Η τεχνολογία NFC επιτρέπει την χρησιμοποίηση της συγκεκριμένης λειτουργίας ακόμη και αν η συσκευή δεν έχει μπαταρία, με την Apple να δίνει στον χρήστη την δυνατότητα διαμοιρασμού του ψηφιακού κλειδιού του οχήματος και σε τρίτους, όπως σε μέλη της οικογένειας του αλλά και σε φίλους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...