Η ηλεκτροκίνηση αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τις κυβερνήσεις που θέλουν να μειώσουν το ενεργειακό τους αποτύπωμα. Πόσο όμως κοστίζει η φόρτιση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα;

Η οικονομία της ενέργειας, η καθαρή ατμόσφαιρα στα αστικά κέντρα και η μείωση των θορύβων που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής, όχι μόνο αποτελούν εθνικούς στόχους, δίνονται κίνητρα, αλλά και θεμελιώδη υποχρέωση όλων μας στην παγκόσμια προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος.

1Πόσο κοστίζει η φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Υπάρχουν πολλά ερωτήματα, όμως το ερώτημα που τίθεται κάθε φορά είναι πόσο κοστίζει σήμερα στην Ελλάδα η φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου; Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φορτίζονται το βράδυ στο σπίτι ή στο χώρο στάθμευσης της επιχείρησης αν αναφερόμαστε για εταιρικούς στόλους.

Σε αυτή την περίπτωση η εγκατάσταση συστημάτων φόρτισης Επιπέδου 2, που φορτίζουν λίγο πιο γρήγορα από την απλή παροχή του σπιτιού μας στοιχίζουν από 600 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με την μάρκα, ενώ σε αυτή την τιμή θα πρέπει να βάλουμε και το κόστος εγκατάστασης που γίνεται από ειδικευμένο προσωπικό και στοιχίζει περίπου 300 ευρώ.

Σημαντική επισήμανση αποτελεί ότι η απλή ολονύκτια φόρτιση στο σπίτι δεν χρειάζεται κανένα είδους φορτιστή και η κατανάλωση της ενέργειας είναι αυτή ακριβώς που θα «γράψει» ο μετρητής του ηλεκτρικού παρόχου.

2Φόρτιση στο σπίτι

Με τις ισχύουσες τιμές να αναφέρουμε ότι σ’ ένα οικιακό τιμολόγιο χρεώνεται 0,11 ευρώ κάθε kWh, ενώ παράλληλα υπάρχουν και άλλες επιβαρύνσεις που σχετίζονται με την κατανάλωση και αυξάνουν την τιμή περίπου κατά 50%, ανεβάζοντας την τιμή κάθε kWh στα 0,165 ευρώ.

Με αυτά τα δεδομένα το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που καταναλώνει 20 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα διαδρομής θα απαιτήσει για τη διαδρομή αυτή ενέργεια αξίας 3,30 ευρώ. Δηλαδή την τιμή δύο λίτρων βενζίνης.

Σε περίπτωση που μιλάμε για ένα ενεργειακά μικρότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που χρειάζεται από 13 kWh έως και 16 kWh για κάθε 100 χιλιόμετρα, το λειτουργικό κόστος μειώνεται κατά 30% περίπου.

Αν παράλληλα αξιοποιηθεί για τη φόρτιση το μειωμένο νυκτερινό τιμολόγιο, τότε έχουμε ακόμη μεγαλύτερη μείωση, ενώ δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι μπορεί να επιλεγεί και άλλο πάροχος που ενδεχόμενα να είναι φθηνότερος, μέσα στο φάσμα της ελεύθερης αγοράς.

3Φόρτιση μέσω ταχυφορτιστών

Στη περίπτωση που χρησιμοποιηθεί για φόρτιση ένας από τους εγκατεστημένους στη χώρα μας ταχυφορτιστής συνεχούς ρεύματος στο εθνικό μας δίκτυο, τότε τα πράγματα αλλάζουν. Οι ταχυφορτιστές είναι συνήθως ισχύος 50 kW και για να γεμίσει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που διαθέτει συσσωρευτή χωρητικότητας 40 kWh με αντίστοιχη αυτονομία περίπου 270 χιλιομέτρων, θα χρειαστεί περίπου 45 λεπτά.

Σήμερα μια συμβολική τιμή χρέωσης για κάθε kWh σε αυτούς τους ταχυφορτιστές είναι περίπου 0,25 ευρώ. Έτσι για να φορτίσει πλήρως η μπαταρία ενός αυτοκινήτου από το 20% της χωρητικότητας της θα πρέπει να δαπανήσει περίπου 11,25 ευρώ (45 λεπτά Χ 0,25 ευρώ), ενώ με το που θα μπει το καλώδιο φόρτισης στο αυτοκίνητο, υπάρχει πάγιο 2,5 ευρώ.

Έτσι το κόστος σε αυτή την περίπτωση είναι πολλαπλάσιο από το ποσό που θα δαπανήσει ο οδηγός αν θα το φορτίσει στο σπίτι του. Στα επόμενα χρόνια αυτές οι τιμές αναμένεται να μειωθούν, αφού θα υπάρξουν αρκετοί πάροχοι, οι οποίοι στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς θα παρέχουν μειωμένο κόστος ενέργειας.