Στο πλαίσιο της εξέλιξης της BMW Individual, η BMW M GmbH παρουσιάζει την τελευταία της συνεργασία με τον αναγνωρισμένο, διεθνούς φήμης, σύγχρονο καλλιτέχνη Futura 2000, κατά κόσμον Leonard Hilton McGurr, ο οποίος θα σχεδιάσει τρεις μοναδικές original εκδόσεις και μία επετειακή έκδοση της BMW M2 Competition.

Το πρώτο προϊόν της συνεργασίας θα παρουσιαστεί στην Έκθεση Frieze Los Angeles 2020. Σε αυτή τη συνεργασία, ο Futura 2000, ο οποίος φημίζεται για τη δεξιοτεχνία του στη χρήση χρωμάτων, στα ομόκεντρα σχήματα και στην κινητική σύνθεση, θα φιλοτεχνήσει τρεις αποκλειστικές και μοναδικές εκδόσεις της BMW M2 Competition με το αμίμητο στυλ του, και παράλληλα θα σχεδιάσει μία επετειακή έκδοση της BMW M2 Competition που προγραμματίζεται να αποκαλυφθεί τον Ιούνιο του 2020.

Μία BMW M2 από τον Futura 2000, θα γιορτάσει την παγκόσμια πρεμιέρα της στην Έκθεση Frieze Los Angeles — που πραγματοποιείται για δεύτερη φορά στο Paramount Pictures Studios στο Hollywood, από τις 13 – 16 Φεβρουαρίου.

Η BMW M2 Competition είναι δυναμική, εξωστρεφής και, μέχρις ενός σημείου, ευχάριστα προκλητική. Θεωρώ μεγάλη τιμή που μου δίνεται η ευκαιρία να προσθέσω μία ξεχωριστή πινελιά σε αυτό το όχημα,

σχολιάζει ο Futura 2000.

Ο Markus Flasch, CEO της BMW M GmbH, προσθέτει:

Είμαστε περήφανοι που μπορέσαμε να συνεργαστούμε με έναν καλλιτέχνη διεθνούς φήμης, του βεληνεκούς του FUTURA 2000 για τρεις μοναδικές ‘one-off’ εκδόσεις της BMW M2 Competition. Ήδη ανυπομονώ να δω πώς θα μεταμορφώσει τις M2 σε custom εκδόσεις. Με το μοναδικό και επαναστατικό του στυλ, ο Futura ταιριάζει άριστα στο νεανικό και άγριο πνεύμα της BMW M2 Competition.

Ο καλλιτέχνης θα ασχοληθεί εκτενώς και με τις τρεις μοναδικές εκδόσεις “BMW M2 by Futura 2000” τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Τα μοντέλα περιορισμένης παραγωγής θα φέρουν επίσης τη μοναδική υπογραφή του. Οι διακοσμητικές λωρίδες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα υιοθετούν μία αποκλειστική σχεδίαση Futura 2000, διαφορετική για κάθε όχημα.

Τα δίχρωμα, δερμάτινα σπορ καθίσματα M Dakota σε μαύρο και ιβουάρ (ivory white) φέρουν ραφή αντίθετου χρωματισμού polar blue. Επιπλέον, το πακέτο εσωτερικού περιλαμβάνει ένα σπορ τιμόνι Μ με δερμάτινη επένδυση Alcantara και γκρι σήμανση στην κορυφή της στεφάνης, και ειδικά διακοσμητικά μαρσπιέ που φέρουν το σειριακό αριθμό της limited έκδοσης και την υπογραφή του Futura. Από το εξωτερικό, η BMW M2 Edition designed by Futura 2000 αναγνωρίζεται από τις βαμμένες επιφάνειες στις εμπρός και πίσω ποδιές και στα μαρσπιέ. Επιπλέον, το κάθε αυτοκίνητο εφοδιάζεται με ζάντες αλουμινίου 19” σε jet black απόχρωση.

Ο Futura 2000 (Leonard Hilton McGurr), έγινε πρωτοπόρος, φέρνοντας την underground κουλτούρα του graffiti στους κοσμικούς κύκλους των γκαλερί τη δεκαετία του 1980. Σύντομα έγινε γνωστός για τις επαναστατικές μεθόδους του ως καλλιτέχνης του δρόμου, εισάγοντας αφηρημένα σχέδια σε μία “σχολή” βασισμένη αποκλειστικά σε γράμματα.

Βρέθηκε να αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου καλλιτεχνικού κινήματος παρέα με δημιουργούς όπως οι Jean-Michel Basquiat, Keith Haring, Dondi White, και Rammellzee. Εκτός από την πολυετή καριέρα του ως σύγχρονος καλλιτέχνης, γνώρισε μεγάλη επιτυχία ως εμπορικός καλλιτέχνης, καθώς του ανατέθηκαν έργα από διάσημες μάρκες.