Σήμερα το πρωί, στις 8:45 ώρα Ιταλίας, η Alfa Romeo Racing βρέθηκε στην πίστα του Fiorano για να κάνει ο Kimi Raikkonen το shakedown του νέου της μονοθέσιου, γράφοντας 100 χλμ. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια της C39 θα γίνουν στο pitlane της πίστας της Βαρκελώνης, στις 19 Φεβρουαρίου, στις 8:15 π.μ. (τοπική ώρα), ήτοι 45 λεπτά πριν την επίσημη έναρξη των χειμερινών δοκιμών στην ισπανική πίστα.

Εξαιτίας της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, το μονοθέσιο έφερε στο κάλυμμα του κινητήρα το λογότυπο της Alfa Romeo σε σχήμα καρδιάς, με το livery που ήταν ντυμένη η C39 να μοιάζει με το δέρμα του φιδιού, το οποίο προέρχεται από το σήμα της Μιλανέζικης φίρμας.

Το 2020 θα είναι η τρίτη πλήρης σεζόν της ομάδας, από την στιγμή που η ιταλική εταιρία αποφάσισε να επιστρέψει στην F1. Το οδηγικό δίδυμο της ιταλοελβετικής ομάδας παραμένει ως έχει, με τον Kimi Raikkonen να πλαισιώνεται από τον Antonio Giovinazzi, ο οποίος ανανέωσε τον περασμένο Νοέμβριο το συμβόλαιο του και για το 2020.

Τέλος, στην ομάδα επιστρέφει ο Robert Kubica, ο οποίος θα έχει το ρόλο του τρίτου ή εφεδρικού οδηγού της ομάδας. Ο Πολωνός φέρνει μαζί του την εταιρία πετρελαιοειδών Orlen, με τη συνεργασία να είναι πολυετής και το επίσημο όνομα της ομάδας να αλλάζει σε Alfa Romeo Racing Orlen.