Η Τροχαία Αττικής έκανε γνωστό ότι τον Ιανουάριο του 2020 βεβαιώθηκαν 1.046 παραβάσεις χρήσης των λωρίδων κίνησης των λεωφορείων, έναντι μόλις 79 τον Ιανουάριο 2019. Αυτό μεταφράζεται σε αύξηση της τάξης του 1.324%, ενώ ο μέσος όρος κλήσεων την προηγουμένη πενταετίας κυμαινόταν σε 377 παραβάσεις.

Παράλληλα, αυξήθηκαν σε ποσοστό 317% και οι φωτογραφικές κλήσεις από τις κάμερες καταγραφής παραβάσεων του ΟΑΣΑ. Ειδικότερα, φέτος τον Ιανουάριο ελήφθησαν 257, έναντι 81 τον αντίστοιχο μήνα το 2019, με τον μέσο όρο της προηγουμένης πενταετίας να κυμαίνεται στις 132 φωτογραφικές κλήσεις.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) σημειώνει πως η συνεργασία και η εντατικοποίηση των δράσεων της τροχαίας και του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (ΟΑΣΑ) για τις λεωφορειολωρίδες αποδίδει απτά αποτελέσματα.

Επιπλέον, ξεκαθαρίζει πως οι αποκλειστικές λωρίδες λεωφορείων έχουν θεσπιστεί για να εξυπηρετούν τους πολίτες στις μετακινήσεις τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και για τον λόγο αυτόν οι παραβάσεις αυτές χαρακτηρίζονται ως αντικοινωνική συμπεριφορά.

Τονίζει, τέλος, πως οι έλεγχοι και η σχετική δραστηριότητα των Υπηρεσιών θα συνεχιστούν.