Όταν μιλάμε για κλειστά συμβόλαια εκατομμυρίων, αυτά συνήθως περικλείουν πολύ μικρές ελευθερίες για όποιον θελήσει να το “σπάσει”, ή αν γίνει αυτό συνήθως συνοδεύονται από σημαντικά χρηματικά ανταλλάγματα.

Στις αρχές του χρόνου, ο Max Verstappen αποφάσισε να επεκτείνει τη συνεργασία του με την ομάδα της Red Bull μέχρι και το 2023, καθώς το υπάρχον έληγε στο τέλος του 2020. Αν ο Ολλανδός τηρήσει το συμβόλαιο του, το 2023 θα είναι η όγδοη χρονιά του με τα χρώματα της αυστροαγγλικής ομάδας.

Ο σύμβουλος της Red Bull Motorsport, Helmut Marko, έδωσε σήμερα μια συνέντευξη σε γερμανικό μέσο, και μεταξύ άλλων μίλησε για τον Max Verstappen και το συμβόλαιο του. Ο Marko είπε ότι ο 22-χρονος Ολλανδός ήταν ικανοποιημένος με την RB16, και θεωρεί ότι η ομάδα του είναι αυτή που θα παλέψει με την Mercedes για τον φετινό τίτλο, καθώς η τελευταία είναι για μια ακόμα χρονιά το φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων, και όχι η Ferrari.

Όταν ρωτήθηκε γιατί πιστεύει ότι η γερμανική ομάδα έχει ακόμα το “πάνω” χέρι, ο 76χρονος Αυστριακός είπε:

Ο κινητήρας παραμένει η σημαντικότερη σταθερά. Ο Lewis Hamilton βρίσκεται σε ένα σύννεφο με τους έξι τίτλους του, όλη η ομάδα είναι συμπαγής και γεννημένη για επιτυχία. Υπάρχει όμως μια ευκαιρία εδώ. Όταν έχεις μια σταθερότητα ως ομάδα, είναι το καλύτερο. Είναι σημαντική ώθηση για τα κίνητρα των εργαζομένων. Από την άλλη πλευρά, δώσαμε την ευκαιρία στον Verstappen, ρισκάραμε και τώρα θέλουμε να καρπωθούμε τα οφέλη.

Συνεχίζοντας, ο Marko ρωτήθηκε για τα λόγια του Toto Wolff, ο οποίος ανέφερε ότι υπάρχουν σίγουρα ρήτρες για το σπάσιμο του συμβολαίου του Ολλανδού, με τον Marko να το επιβεβαιώνει, λέγοντας:

Υπάρχουν μερικές, αλλά όσο έχουμε ανταγωνιστικό κινητήρα, πρέπει να οδηγεί για μας. Πώς ορίζεται αυτό; Η μέγιστη απόσταση μεταξύ του κινητήρα μας και του κορυφαίου να είναι δύο δέκατα του δευτερολέπτου.