Η Daimler, μητρική εταιρία της Mercedes-Benz προειδοποίησε σήμερα για τους κινδύνους στην οικονομία και στις επιχειρήσεις της, που έφερε ο κοροναϊός. Συγκεκριμένα η εταιρία αναφέρει:

Οι κίνδυνοι για τον Όμιλο Daimler ίσως να μην επηρεάσουν μόνο την ανάπτυξη των πωλήσεων ανά μονάδα, αλλά και να οδηγήσουν επίσης σε σημαντικές παρενέργειες στην παραγωγή, την αγορά προμηθειών και την εφοδιαστική αλυσίδα.

Η γερμανική εταιρία πρόσθεσε επίσης πως η επιδημία αποτελεί κίνδυνο για την οικονομική ανάπτυξη της Κίνας, άλλων ασιατικών χωρών και παγκοσμίως.

1

Παράλληλα η Daimler είπε πως ο νέος τρόπος μέτρησης των εκπομπών ρύπων (WLTP έναντι του NEDC) κάνουν δυσκολότερο να πιαστούν οι νέοι στόχοι εκπομπών ρύπων που έχει θέσει η Ευρώπη. Επίσης η Mercedes προβλέπει να πληρώσει 4,9 δισ. ευρώ σε κανονιστικές διαδικασίες, δικαστικές διαφορές, κόστη ανακλήσεων και αποζημιώσεις λόγω των παράνομων λογισμικών των μοντέλων της αλλά και των ανακλήσεων λόγω των αερόσακων της Takata, ποσό υπερδιπλάσιο από αυτό που πλήρωσε το 2018 (2,1 δισ. ευρώ).