Πριν λίγες ημέρες, η Ford παρουσίασε στο Λονδίνο την ευρωπαϊκή έκδοση του Mustang Mach E, του πρώτου της ηλεκτρικό SUV. Η Ford δεν έχει δώσει ακόμα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, αλλά ξέρουμε ότι για την Ευρώπη οι ομάδες μηχανικών της Ford συμμετείχαν στην ρύθμιση του αυτοκινήτου, ειδικά για τις επιθυμίες και τις ανάγκες της Ευρωπαϊκής αγοράς.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό SUV διαθέτει νέες ρυθμίσεις στα ελατήρια και αμορτισέρ, στο ηλεκτρικό σύστημα διεύθυνσης, στο ηλεκτρονικό ελέγχου ευστάθειας (ESP), ενώ η τετρακίνητη έκδοση του Mach-E έχει ρυθμιστεί ειδικά για τους ευρωπαϊκούς δρόμους και τους τρόπους οδήγησης των Ευρωπαίων πελατών. Ακόμα, το αυτοκίνητο φέρει νέες αλουμινένιες δαγκάνες Flexira της Brembo, ενώ εξοπλίζεται με μαγνητοροϊκά αμορτισέρ της MagneRide ανάρτησης.

Σήμερα μαθαίνουμε ότι το βάρος της Mustang Mach-E κυμαίνεται από 1.993 κιλά έως 2.218 κιλά, ανάλογα την έκδοση και τον εξοπλισμό που διαθέτει το αυτοκίνητο, όπου πιθανότατα το βαρύτερο αφορά την έκδοση με τους δύο κινητήρες. Η Mustang Mach-E θα είναι σύντομα διαθέσιμη σε μερικές αγορές της Ευρώπης, με τη Ford να προσφέρει το ηλεκτρικό SUV με δύο χωρητικότητες μπαταριών.

Η Ford έχει ανακοινώσει ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους θα έχει στην γκάμα της 14 νέα “ηλεκτροποιημένα” μοντέλα στην Ευρώπη, τα οποία θα γίνουν 18 μέχρι το τέλος του 2021. Το Mach-E είναι το μοντέλο που λανσάρει την “Go Electric” καμπάνια της, με την Ford να επενδύσει 11 δισ. δολάρια για την “ηλεκτροποίηση” της γκάμας της, καθώς θα παρουσιάσει mild hybrid, hybrid, plug-in hybrid και ηλεκτρικά μοντέλα.