Το καλοκαίρι του 2018, ο -τότε- δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, είχε παρουσιάσει ένα νέο τρόπο αγοράς χρόνου για στάθμευση στους χώρους που ελέγχονται από τα ηλεκτρονικά παρκόμετρα στην πρωτεύουσα, με χρήση της εφαρμογής για smartphone, myAthensPass.

1

O σημερινός δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, θέλοντας να προτρέψει τους οδηγούς που κινούνται στην Αθήνα να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή, ανέβασε ένα video, λέγοντας:

Για να μη σας γράφουμε, μη μας γράφετε. Κατεβάστε λοιπόν την εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων myAthensPass και εύκολα και γρήγορα μπορείτε να παίρνετε τον χώρο σας στην ελεγχόμενη στάθμευση. Ας κάνουμε τις ζωές όλων μας λίγο καλύτερες.

Με την εφαρμογή myAthensPass μπορείς να αγοράσεις ηλεκτρονικά, γρήγορα και εύκολα, χρόνο στάθμευσης για το αυτοκίνητό σου από όπου και αν βρίσκεσαι.

Η εφαρμογή εξυπηρετεί ήδη περισσότερους από 30.000 χρήστες για 3.500 θέσεις σε όλο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα. Είναι διαθέσιμη στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και το επόμενο διάστημα θα αποκτήσει νέες δυνατότητες ώστε να γίνει ακόμα περισσότερο λειτουργική και χρήσιμη.

2

3Τα βήματα για την χρήση της είναι απλά:

  • Εγκατάσταση: Αναζήτησε το myAthensPass στο Play Store για συσκευές Android ή στο App Store για συσκευές iOS και εγκατάστησέ τη στο smartphone σου.
  • Εγγραφή & Είσοδος: Ακολούθησε τις οδηγίες και συμπλήρωσε τα στοιχεία που θα ζητηθούν, ώστε να δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου.
  • Προσθήκη κάρτας αγορών: Στο μενού πορτοφόλι εισάγεις τα στοιχεία της τραπεζικής σου κάρτας(debit, credit ή prepaid).
  • Αγορά εισιτηρίου: Αγόρασε το επιθυμητό ποσό από €0,5 έως €20.
  • Ενεργοποίηση στάθμευσης: Εντόπισε τη θέση σου στον χάρτη, επίλεξε τον χρόνο στάθμευσης (30’-180’), εισάγεις τον αριθμό πινακίδας του οχήματός σου (Ελληνικές και πινακίδες εξωτερικού) χωρίς κενό ή παύλα και ενεργοποιείς τη στάθμευσή σου!
  • 10’ πριν λήξει ο χρόνος στάθμευσής σου, ενημερώνεσαι από την εφαρμογή με ειδοποίηση (notification), ώστε να τον ανανεώσεις με μία μόνο κίνηση, σε περίπτωση που το επιθυμείς.