Ο Καναδός Derek Spratt δεν δίστασε να ξοδέψει 140.000 δολάρια και 12.000 ώρες προκειμένου να κάνει το Volkswagen Golf GTI του 1983 του, όπως το ήθελε.

Όταν ο Spratt ήταν 21 ετών και σπούδαζε στο Οντάριο, είχε αγοράσει ένα Golf GTI 1ης γενιάς. Το καλοκαίρι του 1984, με την τότε φίλη του και νυν γυναίκα του, ταξίδεψαν από το Βανκούβερ έως το Σαν Φρανσίσκο με το γερμανικό αυτοκίνητο, ένα ταξίδι που τους έμεινε χαραγμένο βαθιά στη μνήμη τους.

Το αυτοκίνητο πουλήθηκε λίγα χρόνια μετά, και το 2011, ο Spratt 50 ετών τότε, αποφάσισε να ξαναζήσει τις ημέρες που είχε βιώσει στο ταξίδι από το Βανκούβερ έως το Σαν Φρανσίσκο και έτσι αγόρασε ένα Rabbit GTI του 1983 και ξεκίνησε τις εργασίες.

Μετά από 12.000 ώρες εργασίας, το αυτοκίνητο ήταν έτοιμο, έχοντας αποκτήσει βελτιωμένη ανάρτηση και καλύτερο σύστημα πέδησης. Ο Spratt επέλεξε έναν ατμοσφαιρικό κινητήρα που αποδίδει 220 άλογα, 130 περισσότερα από όσα απέδιδε το εργοστασιακό Golf GTI του 1983. Επίσης φορά μπλοκέ διαφορικό της Quaife και 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το αυτοκίνητο απόκτησε επίσης LED φωτιστικά σώματα, ρυθμιζόμενα και θερμαινόμενα καθίσματα, ηλεκτρικά παράθυρα, ψηφιακό πίνακα οργάνων, κουμπί εκκίνησης κινητήρα και ηχοσύστημα 1.200 watt. Επίσης φέρει carbon καπό, carbon προφυλακτήρες και παράθυρα από Lexan.

Με αυτό ο Spratt έκανε το ταξίδι από το Βανκούβερ στο Σαν Φρανσίσκο με τον μεγαλύτερο γιο του, ενώ το οδήγησε και σε διάφορες εκθέσεις αυτοκινήτων.

Ο Spratt έχει πλέον πουλήσει το αυτοκίνητο για πολύ λιγότερα χρήματα από αυτά που επένδυσε πάνω του (δεν ανακοίνωσε το ακριβές ποσό), και όπως είπε, το επόμενο project του είναι να μετατρέψει σε αμιγώς ηλεκτρικό ένα Beetle του 1961.