Η ισπανική εταιρία ανακοινώνει σήμερα ότι ο Wayne Griffiths γίνεται ο νέος πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Cupra. Ο Griffiths ασκεί παράλληλα και τα καθήκοντα του εκτελεστικού αντιπροέδρου για τις πωλήσεις και το μάρκετινγκ της Seat, ενώ ταυτόχρονα είναι και CEO της Cupra.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Cupra ολοκληρώνεται με τον Carsten Isensee, πρόεδρος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος οικονομικών και πληροφορικής της Seat, τον Axel Andorff, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Seat, και τον Luis Comas, αντιπρόεδρος νομικών υποθέσεων και διακυβέρνησης της Seat.

O Griffiths γεννήθηκε το 1966 στο Dukinfield του Ηνωμένου Βασιλείου, και η καριέρα του συνδέεται στενά με τον Όμιλο Volkswagen, ξεκινώντας το 1989 με την Audi στο Ingolstadt. Μετά από δύο χρόνια εργασίας στη Seat (1991-1993), επέστρεψε στη Γερμανική μάρκα, όπου κατείχε αρκετές ανώτερες θέσεις στο τμήμα πωλήσεων σε διάφορες αγορές. Το 2016 διορίστηκε αντιπρόεδρος πωλήσεων και μάρκετινγκ της Seat, ενώ τον Ιανουάριο του 2019 ανέλαβε τη θέση του CEO της Cupra.