Η Maserati ανακοίνωσε πως τα μουλάρια δοκιμών του MC20 δεν θα φέρουν πλέον το σώμα που βασίζονταν σε αυτό της Alfa Romeo 4C, αλλά το τελικό σώμα παραγωγής, το οποίο φυσικά και είναι καμουφλαρισμένο.

Το νέο super sport αυτοκίνητο της Maserati είναι η φυσική εξέλιξη της MC12, με την Maserati να επιστρέφει επίσημα στους αγώνες με την αγωνιστική έκδοση της νέας MC20. Το νέο super sport μοντέλο της Maserati θα παρουσιαστεί μέσα στο έτος, με την εσωτερική του κωδική ονομασία να είναι MMXX.

Τα αρχικά MC προέρχονται από τις λέξεις Maserati Corse, ενώ το 20 αναφέρεται στο 2020, το έτος που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σελίδας στην ιστορία της Maserati.

Η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2020, με το αυτοκίνητο να φημολογείται πως εφοδιάζεται με έναν V6 3,6-λίτρων twin-turbo κινητήρα που έχει αναπτυχθεί και κατασκευαστεί εξ’ολοκλήρου από την Maserati. Ωστόσο υπάρχουν και φήμες που θέλουν το μοντέλο να φορά έναν turbo V8 κινητήρα.

O κινητήρας εικάζεται πως θα αποδίδει κοντά στα 600 άλογα και θα συνδυάζεται με ένα 8-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Getrag, που θα στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς.