Η BMW μέσα από το video παρουσίασης του i4 concept, αποκάλυψε μια φωτογραφία του BMW iX3, η οποία μας δείχνει κατά πάσα πιθανότητα την έκδοση παραγωγής του μοντέλου, που δεν διαφέρει σημαντικά σε σχέση με το πρωτότυπο.

Το μοντέλο θα κατασκευάζεται στη Κίνα και θα εξάγεται παγκοσμίως. Η παραγωγή του ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα γίνεται από την κοινοπραξία της γερμανικής εταιρίας με την κινέζικη Brilliance Automotive Group Holdings, την BMW Brilliance Automotive (BBA).

Μεταξύ των καινοτομιών που παρουσιάζονται στο iX3 είναι η πέμπτη γενιά της eDrive τεχνολογίας της BMW. Η νέα γενιά ηλεκτροκινητήρων έχουν πιο συμπαγείς διαστάσεις, μιας και σε ένα μόνο μπλοκ θα ενσωματώνουν τον ηλεκτροκινητήρα, το σύστημα μετάδοσης και τα ηλεκτρονικά υποσυστήματα, όντας ένα ενιαίο σύστημα. Οι νέοι ηλεκτροκινητήρες εκτός από μικρότερες διαστάσεις, θα προσφέρουν καλύτερες επιδόσεις, ενώ συνάμα θα κοστίζουν λιγότερο.Επιπλέον, το σύστημα κίνησης πέμπτης γενιάς περιλαμβάνει και νέες ισχυρότερες μπαταρίες.

Αυτό το νέο πακέτο φέρνει σημαντικές εξελίξεις όσον αφορά τα χαρακτηριστικά απόδοσης, το εύρος λειτουργίας, το βάρος και το packaging, που το κάνει εύκολο να τοποθετηθεί σε διάφορα μοντέλα. Πίσω από τη νέα ρηξικέλευθη μάσκα, υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας απόδοσης 286 ίππων (210 kW) και 400 Nm ροπής, που συνδυάζεται με μια μπαταρία 74 kWh. Η BMW ανακοινώνει ότι η κατανάλωση του αυτοκινήτου θα είναι μικρότερη από 20 kWh/100 χλμ., και η μπαταρία θα του χαρίζει μια αυτονομία 440 χλμ., στον κύκλο WLTP, και φορτίζει μέσα σε μόλις 30 λεπτά, με ταχυφορτιστή 150-kW.