Η Fiat Chrysler Automobiles ανακοίνωσε πως εντείνει τα μέτρα προφύλαξης κατά του κορωνοϊού και έτσι κλείνει προσωρινά ορισμένα εργοστάσιά της στην Ιταλία, ως μέτρο στη προσπάθειά της Ιταλικής κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Παράλληλα η FCA αναφέρει πως θα προβεί σε απολύμανση όλων των χώρων εργασίας, ξεκούρασης, αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων των εγκαταστάσεών της, ενώ παράλληλα “θα μειώσει τα ημερήσια ποσοστά παραγωγής για να προσαρμοστούν στις προσαρμοσμένες διαδικασίες παραγωγής”.

Εκπρόσωπος της FCA δήλωσε πως ανάμεσα στα εργοστάσια που θα κλείσουν είναι τα: Pomigliano, Melfi, Atessa και Cassino, με το καθένα από αυτά να σταματά την λειτουργία για δύο ή τρεις ημέρες μεταξύ της Τετάρτης και του Σαββάτου.

Η FCA ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο ένα πρόγραμμα εργασίας από το σπίτι τους για τους περισσότερους υπαλλήλους γραφείου, ενώ όλοι οι διοικητικοί χώροι της εταιρείας θα συνεχίσουν τις συνήθεις δραστηριότητές τους σύμφωνα με τις κυβερνητικές οδηγίες και τους κανονισμούς, διατηρώντας παράλληλα τα μέτρα ασφάλειας απόστασης και υγιεινής που τέθηκαν σε ισχύ αμέσως μετά την εκδήλωση του ιού Covid-19.