Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες από τα αποκαλυπτήρια της όγδοης γενιάς του Golf, και η Volkswagen έχει ήδη παρουσιάσει την πρώτη “σειρά” των εκδόσεων επιδόσεων του μοντέλου. Πρόκειται για τα Golf GTI, Golf GTD και Golf GTE, αλλά η γερμανική εταιρία έχει στα σκαριά δύο ακόμα hot εκδόσεις του μοντέλου, το Golf GTI TCR και το Golf R.

Κορωνοϊού θέλοντος και εκτός απροόπτου, τo δεύτερο θα παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, και από διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες και videos έχουμε δει ότι το Golf R διαθέτει νέους προφυλακτήρες, διαχύτη, αεροτομή και τετραπλές απολήξεις εξατμίσεων. Μηχανικά, το Golf R θα κινείται από τον γνωστό 2,0-λιτρο TSI κινητήρα, απόδοσης 333 ίππων, με την κίνηση να μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς.

Ο Jost Capito, επικεφαλής του R division της Volkswagen, σε πρόσφατη συνέντευξη του δήλωσε ότι οι μηχανικοί της εταιρίας έχουν κάνει πολλές μικρές βελτιώσεις σε σχέση με τον προκάτοχό του μοντέλου και δημιούργησαν ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο που θα θες να το οδηγήσεις.