Επίσημο: Αναβάλλεται και το GP του Αζερμπαϊτζάν

Σχετικά άρθρα

Η Formula 1 ανακοίνωσε πως και το GP του Αζερμπαϊτζάν που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 5-7 Ιουνίου στο Μπακού, αναβάλλεται λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αυτό είναι το όγδοο φετινό Grand Prix που αναβάλλεται ή ακυρώνεται, μετά από αυτά της Αυστραλίας, του Μπαχρέιν, του Βιετνάμ, της Κίνας, της Ολλανδίας, της Ισπανίας και του Μονακό.

Επιθυμία των διοργανωτών είναι να διεξαχθεί το GP του Αζερμπαϊτζάν αργότερα μέσα στο έτος, σε κάποια άλλη ημερομηνία. Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

Η αναβολή συμφωνήθηκε μετά από εκτενείς συζητήσεις με τη Formula 1, τη FIA και την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν.

Η αναβολή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19 και βασίστηκε αποκλειστικά στις εξειδικευμένες υποδείξεις των εμπειρογνωμόνων που μας έδωσαν οι αρμόδιες αρχές.

Κύριο μέλημα για το Baku City Circuit αποτελεί η υγεία των κατοίκων του Αζερμπαϊτζάν αλλά και των επισκεπτών, συμπεριλαμβανομένων των θεατών της F1, των εργαζόμενων στις ομάδες και των αγωνιζόμενων.

Το Baku City Circuit μοιράζεται την απογοήτευση της μη διεξαγωγής του αγώνα της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού στους δρόμους του Μπακού αυτό τον Ιούνιο. Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στενά με τη Formula 1, τη FIA και την κυβέρνηση της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, παρακολουθώντας την κατάσταση, με σκοπό να ανακοινώσουμε νέα ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα αργότερα μέσα στο 2020».

Στο καλεντάρι το επόμενο GP είναι αυτό του Καναδά, στις 12-14 Ιουνίου, αλλά όπως όλα δείχνουν και αυτό θα αναβληθεί. Ο Καναδάς έχει μέχρι σήμερα 1.470 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, με 20 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους. Στο Αζερμπαϊτζάν υπάρχουν 65 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 1 θάνατος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...