Η Ford έχοντας ήδη κλείσει τα εργοστάσιά της σε Ευρώπη και Βόρειο και Νότιο Αμερική στη προσπάθεια της να συμβάλει και αυτή στον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, ανακοίνωσε σήμερα πως για τον ίδιο λόγο, αναστέλλει για μερικές εβδομάδες την λειτουργία των εργοστασίων της σε Ινδία, Βιετνάμ, Ταϊλάνδη και Νότια Αφρική.

Η υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων, των εμπόρων, των πελατών, των εταίρων και των κοινοτήτων είναι η ύψιστη προτεραιότητά μας,

αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ford, συμπληρώνοντας:

Συνεχίζουμε να δρούμε σε πραγματικό χρόνο και να λαμβάνουμε πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, διακόπτοντας προσωρινά την παραγωγή στις εγκαταστάσεις παραγωγής μας στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα από τις 21 του μηνός έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους τα εργοστάσια (Chennai Vehicle Assembly Plant, Sanand Vehicle Assembly Plant, Sanand Engine Plant and Chennai Engine Plant) στην Ινδία. Από τις 26 του μηνός σταματά τη λειτουργία του το εργοστάσιο της Ford στο Βιετνάμ (Ford Vietnam Limited Haiduong Assembly Plant), ενώ από τις 27 του μηνός αναστέλλουν την λειτουργία τους τα εργοστάσια της Μπλε Οβάλ εταιρίας σε Ταϊλάνδη και Νότιο Αφρική (Ford Motor Company (Thailand) Limited, Silverton Assembly Plant (Pretoria), Struandale Engine Plant (Port Elizabeth)).

Μέχρι σήμερα 353.404 είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανθρώπων που κόλλησαν τον κορωνοϊό παγκοσμίως, ενώ δυστυχώς 15.409 συνάνθρωποι μας έχουν χάσει τη ζωή τους