Τον περασμένο μήνα η Alfa Romeo θέλοντας να γιορτάσει τα 110α γενέθλιά της, παρουσίασε τις Giulia GTA και GTAm, που θα κατασκευαστούν σε άκρως περιορισμένο αριθμό, μόλις 500 μονάδων, με τον Fabio Migliavacca, επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ της ιταλικής εταιρίας να ξεκαθαρίζει σε πρόσφατη συνέντευξή του πως δεν θα υπάρξει GTA έκδοση της Stelvio.

Όπως είπε, παρότι υπήρξε αρχικά ως σκέψη η παραγωγή της Stelvio GTA, τελικά αποφασίστηκε να μην την περάσει στη παραγωγή αφού “δεν θα ήταν σύμφωνη με τις προσδοκίες των πελατών της εταιρίας”. Όπως συγκεκριμένα τόνισε ο Migliavacca:

Το GTA είναι ένα σημαντικό όνομα για την Alfa Romeo. Ειλικρινά είχαμε μια συνάντηση για το ενδεχόμενο να βγάλουμε στην αγορά την Stelvio GTA, αλλά αυτή δεν θα συμβάδιζε με τις προσδοκίες των πελατών μας.

Οποιοδήποτε GTA μοντέλο της Alfa Romeo θα πρέπει να είναι το καλύτερο στη πίστα και το ψηλό κέντρο βάρους της Stelvio θα έκανε τη προσπάθεια αυτή δύσκολη. Δεν θα μπορούσε να επιτύχει τους ίδιους στόχους με την Giulia GTA.

Διάβασε επίσης

Επίσημο: Alfa Romeo Giulia GTA και GTAm με 540 άλογα