Η γαλλική εταιρία έχει σήμερα στην γκάμα της δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα (το Twizy και το Zoe), ένα plug-in υβριδικό (το Captur E-Tech Plug-in) και ένα υβριδικό (Clio E-Tech), ενώ σύντομα προστίθεται και το Twingo Z.E. Από την άλλη, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και η Dacia ετοιμάζει ένα φθηνό, αμιγώς ηλεκτρικό 5θυρο μοντέλο πόλης.

Σύμφωνα, όμως, με γαλλικό μέσο, η Renault βρίσκεται στα τελικά στάδια της εξέλιξης ενός νέο ηλεκτρικού SUV, το οποίο αρχικά είχε προγραμματιστεί να κάνει το ντεμπούτο του στην έκθεση του Παρισιού, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Αυτή, όμως, ακυρώθηκε λόγω του νέου κορωνοϊού, γι’αυτό τα αποκαλυπτήρια του αναμένονται να γίνουν διαδικτυακά πριν το τέλος του τρέχοντος έτους, με την κυκλοφορία του να φημολογείται ότι θα ξεκινήσει την άνοιξη του 2021.

Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει εσωτερικό ονομασία BCB και θα βασίζεται στην νέα CMF-EV πλατφόρμα, που είδαμε για πρώτη φορά στο Morphoz Concept. Από πλευράς διαστάσεων, το νέο ηλεκτρικό SUV θα είναι ελαφρώς μικρότερο από το Captur και αναμένεται να προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις απόδοσης, καθώς και διαφορετικής χωρητικότητας μπαταρίες, με την πηγή να αναφέρει ότι η μεγαλύτερη θα προσφέρει μια αυτονομία κοντά στα 550 με 600 χλμ.

Τέλος, η παραγωγή του λέγεται ότι θα γίνεται στο εργοστάσιο της Renault στην πόλη περιοχή Douai, στα βόρεια της Γαλλίας, εκεί όπου σήμερα συναρμολογούνται τα Espace, Scenic και Talisman.