Tesla: Αναγκαστική αργία σε μέρος του προσωπικού της, μειώνει προσωρινά τους μισθούς έως και 30%

Σχετικά άρθρα

Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού η Tesla θα περικόψει προσωρινά τους μισθούς των υπαλλήλων έως και 30% από την ερχόμενη Δευτέρα 13 Απριλίου, σε μία προσπάθεια να μειώσει τα λειτουργικά της κόστη, την ώρα που τα δύο εργοστάσιά της στις ΗΠΑ έχουν σταματήσει τη λειτουργία τους.

Τα υψηλόβαθμα στελέχη της Tesla (από αντιπρόεδρος και πάνω) θα δουν τις απολαβές τους να μειώνονται κατά 30%, με τα υπόλοιπα διευθυντικά στελέχη να βλέπουμε πτώση κατά 20% στις απολαβές τους. Όλοι οι υπόλοιποι υπάλληλοι της Tesla θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται προσωρινά κατά 10%.

Ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η Tesla ανακοίνωσε ότι εργαζόμενοι που δεν μπορούν να εργαστούν από το σπίτι τους και δεν θα περιλαμβάνονται στο προσωπικό ασφαλείας των εργοστασίων, θα τεθούν σε αναστολή της εργασιακής τους σχέσης με άδειες άνευ αποδοχών, με άμεση υποβολή τους στο ταμείο ανεργίας, αλλά θα διατηρήσουν τα επιδόματα υγειονομικής περίθαλψης.

Διάβασε ακόμη

ΗΠΑ: Απολύσεις προσωπικού από αντιπροσωπείες και εργοστάσια λόγω της πανδημίας

Στην ανακοίνωσή της η Tesla κάνει λόγο:

Για μία θυσία στην οποία θα συμμετέχουν όλοι στην εταιρία, η οποία και θα επιτρέψει στη Tesla να προχωρήσει μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Η Tesla εκτιμά ότι θα μπορέσει να αρχίσει και πάλι κανονικά τη λειτουργία των εργοστασίων της στις 4 Μαΐου. Η εταιρεία απασχολεί σήμερα περίπου 56.000 εργαζομένους σε όλο τον κόσμο. Οι περικοπές των αμοιβών αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου, με τους υπαλλήλους που θα τεθούν σε υποχρεωτική αργία, να αναμένεται να επιστρέψουν στην εργασία τους στις 4 Μαΐου ή όταν ξεκινήσουν ξανά την λειτουργία τους τα εργοστάσια.

Σε αντίστοιχες περικοπές μισθών έχουν προχωρήσει και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η FCA, η GM και η Ford.

Διάβασε επίσης

Η Tesla μειώνει κατά 75% το προσωπικό της στο Gigafactory 1 της λόγω κορωνοϊού

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...