Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Renault στη κατηγορία “junk”

Σχετικά άρθρα

Ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor’s υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση των ομολόγων της Renault από τη κατηγορία “BBB-/A-3” στη κατηγορία “BB+/B”, κάτι που σημαίνει πως κατατάσσει πλέον τα εταιρικά ομόλογα της Renault ως “σκουπίδια”.

Η S&P αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της:

Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault έχει ένα μεγάλο μαξιλάρι ρευστότητας και μπορεί, κατά την άποψή μας, να υπολογίζει στις εγγυήσεις του γαλλικού κράτους.

Παρ ‘όλα αυτά, αναμένουμε τα κέρδη της Renault, η ελεύθερη παραγωγή ταμειακών ροών (FOCF) και η οικονομική θέση της να εξασθενήσει ουσιαστικά το 2020, μετά από ένα ταραχώδες έτος του 2019.

Παράλληλα η S&P διατήρησε την βαθμολογία BBB- στα ομόλογα της PSA, αλλά μείωσε τις προοπτικές της σε “αρνητικό” από “σταθερό”.

Ο πρόεδρος της Renault, Jean-Dominique Senard, δήλωσε πως η γαλλική εταιρία θα μπορούσε να ζητήσει τραπεζικά δάνεια ύψους 4-5 δισ. ευρώ, αλλά επί του παρόντος η Renault δεν επεξεργάζεται κανένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο το γαλλικό δημόσιο θα κρατικοποιήσει την εταιρεία.

Παράλληλα η Renault ανακοίνωσε πως ακύρωσε το μέρισμα προς τους μετόχους της, ενώ ο πρόεδρός της και η προσωρινή CEO Clotilde Delbos συμφώνησαν να μειωθούν οι απολαβές τους του δευτέρου τριμήνου κατά 25%, προκειμένου να βοηθήσουν στη χρηματοδότηση ενός ταμείου αλληλεγγύης για το προσωπικό που πλήττεται από την κρίση του κορωνοϊού.

Διάβασε επίσης

Η Renault σχεδιάζει περικοπές 2 δισ. ευρώ “χωρίς ταμπού” μέσα σε βάθος τριετίας

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...