135.000 δολάρια πουλήθηκε το σπάνιο Honda NSX Zanardi Edition

Σχετικά άρθρα

Ένα από τα 51 Honda NSX Zanardi Edition πουλήθηκε για 135.000 δολάρια. Πρόκειται για μια ειδική έκδοση που έβγαλε η Honda προκειμένου να γιορτάσει τα πρωταθλήματα που κατέκτησε ο Alessandro Zanardi στο αμερικάνικο πρωτάθλημα CART IndyCar το 1997 και το 1998 με την ομάδα του Chip Ganassi.

Η παραγωγή του NSX Zanardi Edition περιορίστηκε σε 51 αυτοκίνητα, με το #1 να το έχει στην κατοχή του ο Ιταλός οδηγός. Όλα ήταν βαμμένα σε κόκκινο (New Formula Red) χρώμα, που αντανακλούσε το ίδιο που είχε το αγωνιστικό του μονοθέσιο, με την ειδική έκδοση να κυκλοφορεί αποκλειστικά στην αγορά των Η.Π.Α.

Το NSX Zanardi Edition ήταν σχεδόν ίδιο με το NSX Type S, που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας, με τις μόνες ορατές διαφορές να ήταν η θέση οδήγησης (αριστερά το τιμόνι στο Zanardi Edition, δεξιά το Type S), οι δερμάτινες και σουέτ επενδύσεις στα καθίσματα με κόκκινες ραφές, το τιμόνι της Acura διέθετε αερόσακο και τέλος μια πλακέτα από βουρτσισμένο αλουμίνιο με χαραγμένο το λογότυπο της Acura, την υπογραφή του Zanardi και αύξοντα αριθμό του αυτοκινήτου, που βρισκόταν πίσω από τα καθίσματα.

Το βάρος του αυτοκινήτου ήταν μειωμένο κατά 67,5 κιλά, χάρη στην τοποθέτηση κλειστής/σταθερής οροφής, ελαφρύτερης πίσω αεροτομής, λεπτότερου πίσω τζαμιού, ζάντες ελαφριού κράματος της BBS, ελαφρύτερης και μικρότερης μπαταρίας και μηχανικού συστήματος διεύθυνσης, αντί για ηλεκτρικά υποβοηθούμενου.

Κάτω από το καπό φορά τον V6 3,2-λίτρο κινητήρα απόδοσης 294 ίππων με 304 Nm ροπής. Αυτός συνδυάζεται με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, στέλνοντας την κίνηση στον πίσω άξονα. Το συγκεκριμένο φέρει τον αριθμό #43, και από το 1999 έχει διανύσει 57.541 μίλια (92.603 χλμ).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...

Στο σφυρί η τελευταία Bentley Bacalar

Τον Μάρτιο του 2020 το τμήμα Mulliner της Bentley παρουσίασε το Bacalar, ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο που βασίζεται στην Continental GT Convertible, και η...