Η Alfa Romeo ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντός του έτους θα ολοκληρωθεί η παραγωγή της Giulietta, με το ιταλικό hatchback να αντικαθίσταται από τη νέα Tonale. Παρότι ακόμα δεν υπάρχουν ακριβείς πληροφορίες για τα κινητήρια σύνολα του νέου SUV της Μιλανέζικης φίρμας, αυτό που ξέρουμε είναι ότι η Tonale θα γίνει το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της Alfa Romeo, όντας ένα από τα έξι PHEV που θα βγάλει στην αγορά η εταιρία μέχρι το 2022.

Τι θα γίνει, όμως, για όσου θέλουν μια πιο σπορ έκδοση, στα πρότυπα των Quadrifoglio εκδόσεων της Giulia και της Stelvio; Σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού Αutoblog, η Tonale δεν θα αποκτήσει τέτοια έκδοση, καθώς η Alfa Romeo εστιάζει σε διαφορετικό κοινό με αυτό το μοντέλο. Πιο συγκεκριμένα, η Tonale θα απευθύνεται σε εκείνους που ζητούν ένα premium SUV με ιταλικό design, έχοντας παράλληλα οικολογικές ανησυχίες, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το μοντέλο θα είναι αργό.

1

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η plug-in υβριδική έκδοση του ιταλικού C-SUV θα είναι και η κορυφαία της γκάμας του, καθώς ο 2,0-λιτρος turbo κινητήρας θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, με την συνολική απόδοση του υβριδικού συνόλου να αγγίζει τα 330 άλογα. Η Tonale θα βασίζεται σε μια εξελιγμένη έκδοση της FCA Small Wide πλατφόρμας, και όχι στην Giorgio των Giulia και Stelvio, και το setup της ανάρτησης θα δίνει περισσότερη έμφαση στην άνεση, παρά στην οδηγική απόλαυση.

Στόχος των ομίλων PSA και FCA, οι οποίοι επιταχύνουν τις διαδικασίες της συγχώνευσή τους, είναι να μεγαλώσουν το περιθώριο κέρδους ανά αυτοκίνητο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα θυσιαστεί ένα μέρος του ταμπεραμέντου της Afla Romeo.