Πέθανε ο Stirling Moss

Σχετικά άρθρα

Ο Sir Stirling Moss “έφυγε” από τη ζωή σήμερα το πρωί, ανήμερα του Πάσχα των Καθολικών, σε ηλικία 90 ετών. Ο Moss αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας και είχε αποσυρθεί από τις δημόσιες εμφανίσει από τον Ιανουάριο του 2018.

Πέθανε όπως έζησε: δείχνοντας υπέροχος ,

ανέφερε η σύζυγός του, Suzie, η οποία πρόσθεσε πως ο Moss απεβίωσε στο σπίτι του, δίπλα στους αγαπημένους του.

Ο Άγγλος Stirling Moss ήταν ένας από τους σημαντικότερους οδηγούς αγώνων μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, συμμετέχοντας σε 529 αγώνες όλων των κατηγοριών, κερδίζοντας τους 212 από αυτούς.

Ο Moss γεννήθηκε στο Λονδίνο το 1929 και δεν κατάφερε να κατακτήσει ποτέ τον τίτλο του πρωταθλητή στη Formula 1, αφού 4 φορές βρέθηκε στη δεύτερη θέση και άλλες 3 στη τρίτη. Συμμετείχε αρκετές φορές στον 24ωρο αγώνα του Le Mans, όπου και κατάφερε δύο φορές να τερματίσει στη δεύτερη θέση.

Ο Moss άρχισε την καριέρα του το 1948 σε ηλικία 18 ετών με ένα μονοθέσιο Cooper 500, ενώ το 1955 οδηγώντας την Mercedes-Benz 300 SLR πήρε την νίκη στον αγώνα Mille Miglia του 1955.

Το 1962 είχε ένα σοβαρά ατύχημα κατά την διάρκεια ενός αγώνα. Έμεινε σε κώμα για έναν μήνα και 6 μήνες η αριστερή του πλευρά είχε μείνει παράλυτη. Ο Moss δεν το έβαλε κάτω και προσπάθησε να επιστρέψει στην ενεργό δράση, αλλά τελικά πήρε την απόφαση να αποσυρθεί. Επέστρεψε ξανά την δεκαετία του 1970.

Το 1990 έγινε μέλος του International Motorsports Hall of Fame, ωστόσο, την επίσημη ανακοίνωση της αποχώρησής του από τους αγώνες, την έκανε το 2011 κατά τη διάρκεια του 24ωρου αγώνα του Le Mans, σε ηλικία 81 ετών.

O Stirling Moss αντιμετώπισε το 2017 μια σοβαρή λοίμωξη στο στήθος, η οποία τον ανάγκασε να μείνει στο νοσοκομείο για περίπου πέντε μήνες. Εισήχθη σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2016, από όπου πήρε εξιτήριο τον Μάιο του 2017.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...