Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων στην Κίνα σημείωσαν πτώση 40,8% τον Μάρτιο, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου χρόνου, αλλά για την Tesla ο τρίτος μήνας του χρόνου στην μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων του κόσμου ήταν άκρως εντυπωσιακός.

Πιο συγκεκριμένα, η LMC Automotive, μια εταιρία ανάλυση αγοράς και προβλέψεων για την αυτοκινητοβιομηχανία, ανακοίνωσε ότι η αμερικάνικη εταιρία παρέδωσε τον Μάρτιο 12.709 αυτοκίνητα, όταν ένα μήνα νωρίτερα -εν μέσω της κρίσης του νέου κορωνοϊού– είχε πουλήσει μόλις 2.314 αυτοκίνητα. Αυτό μεταφράζεται σε μια αύξηση 450%, με τα νούμερα των πωλήσεων να είναι ελαφρώς διαφορετικά σε σχέση με αυτά που ανακοίνωσε ο οργανισμός επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA).

Να θυμίσω, ότι χθες η Tesla ξεκίνησε την παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της στην Κίνα των εκδόσεων Long Range RWD και Performance για το Model 3, με τις παραδόσεις των δύο νέων εκδόσεων να ξεκινούν από τον Ιούνιο.

Στις σχετικές ειδήσεις η Ford είδε τις πωλήσεις της στη Κίνα να υποχωρούν κατά 34,9% τους πρώτους τρεις μήνες του έτους (88.770 αυτοκίνητα). Η Ford προσπαθεί να αυξήσει τις πωλήσεις της στη Κίνα, που από το 2017 παρουσιάζουν πτώση. Συγκεκριμένα το 2017 η Ford είδε πτώση 7% στις πωλήσεις της, το 2018 η πτώση ανήλθε σε 37% ενώ το 2019 σε 26%.

Η GM είδε τις πωλήσεις της στη Κίνα κατά το πρώτο τρίμηνο να υποχωρούν κατά 43,3%.