Πτώση 40,8% οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Κίνα τον Μάρτιο

Σχετικά άρθρα

Μπορεί η Κίνα να έχει αρχίσει να βρίσκει σιγά σιγά τους ρυθμούς προ της νόσου Covid-19, αυτό δεν σημαίνει ότι οι αγορές δεν χρειάζονται τον χρόνο τους για να επανέλθουν. Η κινέζικη αγορά νέων αυτοκινήτων ήταν η πρώτη που “χτυπήθηκε” από τις επιπτώσεις του νέου κορωνοϊού, καθώς το Φεβρουάριο οι πωλήσεις ήταν μειωμένες κατά 80%.

Σήμερα, όμως, ο οργανισμός επιβατικών αυτοκινήτων της Κίνας (CPCA) ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις νέων ΙΧ στη Κίνα κατά τις 31 ημέρες του Μαρτίου σημείωσαν πτώση που έφτασε το 40,8%, σε σχέση με τον ίδιο μήνα του περασμένου χρόνου, φτάνοντας τις 1,08 εκατ. μονάδες.

Παρότι η αγορά στο σύνολό της ήταν αισθητά κακή, η Tesla απήλαυσε έναν πραγματικά επιτυχημένο Μάρτιο στην Κίνα, καθώς πούλησε 10.160 αυτοκίνητα, πάνω από τις διπλάσιες σε σχέση με τον Φεβρουάριο. Ο αριθμός αυτός αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό τον αυξανόμενο αριθμό των αυτοκινήτων που παράγονται στο νέο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη.

H Volkswagen από τη μεριά της ανακοίνωσε πως έχει ξανανοίξει και τις 2.000 αντιπροσωπείες που έχει σε όλη τη κινεζική επικράτεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...