Ο νέος υβριδικός V6 της Aston Martin θα αντικαταστήσει τον V8 της AMG

Σχετικά άρθρα

Στα τέλη του περασμένου μήνα, η Aston Martin παρουσίασε ένα νέο 3,0-λιτρο V6 twin-turbo κινητήρα, ο οποίος είναι ο πρώτος all-in-house κινητήρας της βρετανικής εταιρίας από το 1968. Η Valhalla θα είναι το πρώτο αυτοκίνητο που θα τον φορέσει, η οποία θα κυκλοφορήσει το 2022, ενώ αργότερα θα τοποθετηθεί και σε άλλα μοντέλα της Aston Martin.

https://youtu.be/zkp-IgwTpAM

Σήμερα, η βρετανική εταιρία χρησιμοποιεί τον 4,0-λίτρο bi-turbo V8 κινητήρα της AMG στις Vantage, DB11 και DBX, αλλά η συνεργασία ανάμεσα στις δύο εταιρίες θα σταματήσει, με τον CEO της Aston Martin, Andy Palmer, να δηλώνει:

Η Mercedes έδειξε την κατεύθυνση της τεχνολογίας των κινητήρων και προφανώς δεν προσβλέπουμε να τοποθετήσουμε τετρακύλινδρους κινητήρες στις δικές μας Aston Martin. Έτσι, πρέπει να πορευτούμε μόνοι μας.

Συνεχίζοντας, ο Palmer επιβεβαίωσε ότι το υβριδικό σύνολο που θα φέρει η Valhalla θα συνδυάζεται με τα υπάρχοντα συστήματα μετάδοσης, και θα αποδίδει τουλάχιστον την ίδια ισχύ με τον κινητήρα της AMG, λέγοντας:

Καθώς προχωράς, συνήθως περιμένεις μια αύξηση της ισχύος, όχι μείωση. Πρέπει να το κάνεις αυτό, ακόμη και με έναν μικρότερο κινητήρα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να περιμένουν οι πελάτες μας πως θα προσφέρουμε λιγότερο δυνατούς κινητήρες.

Ο νέος V6 κινητήρας πληροί τα πρότυπα εκπομπών του Euro 7, διαθέτει “Hot V” διαμόρφωση, ξηρό κάρτερ, μπορεί να συνδυαστεί με ηλεκτροκινητήρα/ηλεκτροκινητήρες και ζυγίζει λιγότερο από 200 κιλά. Η Aston Martin δεν αποκάλυψε άλλες τεχνικές προδιαγραφές του νέου της κινητήρα, ούτε φυσικά πόσα άλογα και πόση ροπή αποδίδει, με τις φήμες να θέλουν να αποδίδει έως 1.000 άλογα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...

O κος “Εφιάλτης στη Κουζίνα” αγόρασε μια Aston Martin Valour

Ο διάσημος Βρετανός μάγειρας Gordon Ramsay κατέχει μια αξιοζήλευτη συλλογή αυτοκινήτων όπου ανάμεσά τους συναντάμε τα: LaFerrari Aperta, LaFerrari, F12tdf, 550 Maranello, 360 Modena,...