Η Triton Solar είναι μια ιδιωτική εταιρεία ενεργειακών λύσεων που εδρεύει στο Νιου Τζέρσεϋ των ΗΠΑ. Ιδρύθηκε το 2012 και στόχος της εταιρείας είναι να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος δημιουργεί, αποθηκεύει και διανέμει την ενέργειά. Μέρος αυτού του σχεδίου περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα και η Triton μόλις αποκάλυψε τις πρώτες φωτογραφίες και λεπτομέρειες σχετικά με το πρώτο της αυτοκίνητο, το οκταθέσιο Triton Model H.

Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις, το Model H και το Model H Performance, με τις δύο εκδόσεις να είναι τετρακίνητες και να έχουν έναν ηλεκτροκινητήρα σε κάθε τροχό. Η βασική έκδοση αποδίδει 1.000 άλογα, ενώ η Performance 1.500, κάνοντας τα 0-96 χλμ/ώρα σε μόλις 2,9 δευτερόλεπτα.

Η βασική έκδοση διαθέτει μια μπαταρία 150 kWh που προσφέρει αυτονομία μεγαλύτερη των 800 χιλιομέτρων ανά φόρτιση, ενώ η Performance έκδοση φορά μια μπαταρία 200 kWh που χαρίζει αυτονομία 1.125 χιλιομέτρων ανά φόρτιση.

Το βάρος του φτάνει σχεδόν τους 3,5 τόνους, με την βασική έκδοση να έχει ικανότητα ρυμούλκησης 6.985 κιλών και η Performance 11.795 κιλών. Το αυτοκίνητο εφοδιάζεται με “έξυπνη” ενεργή αερανάρτηση που αυξομειώνει την απόσταση από το έδαφος αναλόγως με τις συνθήκες οδήγησης, ενώ εξοπλίζεται και με ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αεραγωγούς που συμβάλουν στην βελτίωση της αεροδυναμικής και της ψύξης.

Στο εσωτερικό συναντάμε πληθώρα ψηφιακών οθονών, με τη κεντρική κονσόλα να έχει κυματοειδής σχεδίαση. Η εταιρία δίνει εγγύηση 10 ετών ή 150.000 μιλίων (241.400 χλμ) στο Model H, το οποίο στο μέλλον θα μπορεί να εξοπλιστεί και με φωτοβολταϊκά πάνελ στην οροφή που θα φορτίζουν την μπαταρία, αλλά και θα τροφοδοτούν με ενέργεια διάφορα υποσυστήματα του αυτοκινήτου, όπως ο κλιματισμός.

Η εταιρία δέχεται προπαραγγελίες από σήμερα, με το βασικό μοντέλο να ξεκινά από τις 140.000 δολάρια, ενώ η Performance έκδοση ξεκινά από τις 180.000 δολάρια.