Αστυνομία της Γερμανίας πήρε ένα υδρογονοκίνητο Hyundai Nexo

Σχετικά άρθρα

Το αστυνομικό τμήμα της πόλης Όσναμπρουκ, της περιφέρειας της Κάτω Σαξονίας στην Γερμανία, πρόσθεσε στο στόλο του ένα Hyundai Nexo, σε μια προσπάθεια αυτός να γίνει πιο φιλικός προς το περιβάλλον.

Το νέο όχημα θα χρησιμοποιείται σε καθημερινή βάση για περιπολίες και για άμεση δράση, και η προσθήκη του έγινε ως μέρος ενός project που χρηματοδοτείται από το ομοσπονδιακό υπουργείο Μεταφορών και Ψηφιακών Υποδομών, με το ύψος της επένδυσης να είναι €20.460.

Μέχρι σήμερα τα αστυνομικά τμήματα της Κάτω Σαξονίας έχουν στο στόλο τους 144 ηλεκτρικά αυτοκίνητα, με την πόλη Όσναμπρουκ να είναι η μοναδική που έχει υδρογονοκίνητο μοντέλο.

Η πόλη θα έχει στην κατοχή της το Nexo για ένα χρόνο ώστε να δει την χρηστικότητα του, καθώς δεν υπάρχουν πολλοί σταθμοί ανεφοδιασμού υδρογόνου. Εκτός του Nexo, το αστυνομικό τμήμα του Όσναμπρουκ διαθέτει 20 BEV ηλεκτρικά αυτοκίνητα, 12 ηλεκτρικά ποδήλατα και 3 ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με τον κύκλο του WLTP η αυτονομία του Nexo ανέρχεται σε 666 χλμ. καθώς το υδρογονοκίνητο μοντέλο της Hyundai διαθέτει τρεις δεξαμενές με την κάθε μια να έχει χωρητικότητα 52,2 λίτρων και οι οποίες γεμίζουν σε λιγότερο από πέντε λεπτά. Η κορεάτικη εταιρία αναφέρει ότι το Nexo καταναλώνει 0,84 κιλά υδρογόνο ανά 100 χλμ.

Το μοντέλο παίρνει κίνηση από έναν ηλεκτροκινητήρα 163 ίππων με 395 Nm ροπής, κάνοντας τα 0-100 χλμ/ώρα σε 9,2 δευτερόλεπτα, με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 179 χλμ/ώρα., ενώ το βάρος του ανέρχεται στα 1.889 καθώς διαθέτει ένα ελαφρύ σύστημα μετάδοσης κίνησης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα