Στην περσινή έκθεση του Τόκιο η Nissan παρουσίασε το Ariya Concept, ένα αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μας δείχνει το πως θα μοιάζει ένα αντίστοιχο μοντέλο παραγωγής, αλλά και γενικά τα μελλοντικά της μοντέλα.

Η γκάμα των SUV της ιαπωνικής εταιρίας στην Ευρώπη αναμένεται να είναι εντελώς νέα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, καθώς μετά το νέο Juke (το οποίο ήδη κυκλοφορεί) και το νέο X-Trail (το οποίο αναμένεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους), θα έρθει και η νέα γενιά του Qashqai.

Εκτός των τριών αυτών, η Nissan θα φέρει στην αγορά και το Ariya (ή όπως αυτό ονομαστεί), και σήμερα βλέπουμε μερικές φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής του αμιγώς ηλεκτρικού SUV, από το γραφείο ευρεσιτεχνιών και πατεντών της Κίνας.

Το μοντέλο μοιάζει αρκετά με το Ariya concept, αλλά διακρίνονται οι αλλαγές -σε σχέση με το πρωτότυπο- που αποδεικνύουν ότι βλέπουμε την έκδοση παραγωγής. Αυτές εντοπίζονται στις συμβατικές χειρολαβές, στον αεραγωγό χαμηλά του εμπρός προφυλακτήρα, στα φωτιστικά σώματα, στο κάλυμμα για την υποδοχή του βύσματος φόρτισης κλπ.

Το μήκος του πρωτοτύπου έφτανε τα 4,6 μέτρα, το πλάτος τα 1,92 μέτρα και το ύψος τα 1,63 μέτρα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν διαρρεύσει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου, ενώ η Nissan είχε αρκεστεί να ανακοινώσει ότι το πρωτότυπο διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας ανά άξονα), και οι μπαταρίες του είναι τοποθετημένες στο πάτωμα.

Το ηλεκτρικό SUV αναμένεται να παρουσιαστεί σε περίπου ένα χρόνο από σήμερα, και όταν ολοκληρωθεί η προϊοντική ανανέωση των παραπάνω μοντέλων, η Nissan θα έχει μια από τις νεότερες σε ηλικία γκάμες μοντέλων της Ευρώπης.

Διάβασε ακόμα

Η Nissan εξηγεί γιατί δεν θέλει τις κάθετα τοποθετημένες οθόνες