Η Yamaha έπρεπε να συγκρατήσει τον Hamilton να μην βγει στην πίστα, όταν οδήγησε τη μηχανή της

Σχετικά άρθρα

Τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου του 2019, οι Lewis Hamilton και Valentino Rossi βρέθηκαν στην πίστα Ricardo Tormo, στη Βαλένθια της Ισπανίας, και αντάλλαξαν τα αγωνιστικά τους. Κάθε ένας από τους δύο, έδωσε όλα του τα μυστικά στον άλλον, με τους Hamilton και Rossi να ήταν σε θέση να ολοκληρώσουν πολλούς γύρους, και στο τέλος της ημέρας να μοιραστούν τις ιδέες και τις γνώσεις τους σχετικά με το αγωνιστικού του άλλου.

Ο Valentino Rossi οδήγησε την Mercedes-AMG F1 W08 EQ Power+, το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis έτρεξε το 2017 και κέρδισε το τέταρτο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ενώ ο Lewis οδήγησε τη Yamaha MotoGP YZR-M1, τη μηχανή που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έτρεξε ο Valentino στην ίδια πίστα.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο αγωνιστικός διευθυντής της Yamaha, Massimo Meregalli, δήλωσε ότι ο Hamilton ήταν εξαιρετικά ανυπόμονος να βγει στην πίστα, σε τέτοιο βαθμό που του επιβλήθηκε να μην το κάνει, καθώς ήταν αρκετά νωρίς το πρωί και επικρατούσαν επικίνδυνα χαμηλές θερμοκρασιών στο οδόστρωμα. Χαρακτηριστικά ο Meregalli είπε:

Ναι, ήταν μια ωραία μέρα. Νόμιζαν ότι θα ήταν απλώς μια εκδήλωση για την προώθηση του κοινού χορηγού, αλλά δεν ήταν έτσι. Ο Vale ήταν σε θέση να κάνει κάποιες καλές δοκιμές στο τιμόνι της Mercedes. Ο Hamilton εμφανίστηκε πολύ νωρίς στη πίστα και έπρεπε να τον σταματήσουμε γιατί ήθελε να βγει με την μηχανή στις 9 το πρωί, αλλά έκανε πολύ κρύο.

Έτσι, έπρεπε να αλλάξουμε όλο το πρόγραμμα, επειδή ο Vale έφτασε λίγο αργά στην πίστα και ήθελαν ο Lewis να βγει στην πίστα το συντομότερο δυνατό, αλλά του είπαμε ότι στη Βαλένθια τον Δεκέμβριο πριν από τις 11 π.μ. δεν είναι δυνατό να βγεις. Έχοντας χάσει αυτές τις δύο ώρες, τότε ο Hamilton προσπάθησε να κάνει όσο το δυνατόν περισσότερους γύρους.

Ο Hamilton δηλώνει λάτρης των μηχανών και θαυμαστής του MotoGP, αλλά είχε περιορισμένη εμπειρία στην πίστα πριν από εκείνη την ημέρα. Η πιο πρόσφατη ήταν στις αρχές του 2019 στην πίστα της Jerez με μια Yamaha R1, κάνοντας παρέα στο δίδυμο του World Superbike, Alex Lowes και Michael van der Mark.

Τότε, ο Βρετανός είχε μια μικρή και ασήμαντη πτώση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες είχε μια επίσης μικρή πτώση και κατά τη διάρκεια της δοκιμής της Yamaha του MotoGP. Αλλά η απόδοσή του με την μηχανή εντυπωσίασε το αφεντικό της Yamaha, με τον Meregalli να προσθέτει:

Πριν καβαλήσει τη μηχανή του MotoGP είχε ανέβει σε μια μοτοσικλέτα μόνο οκτώ φορές, οπότε κατά τη γνώμη μου αυτό δεν τον έβλαψε. Είναι ξεκάθαρο ότι προσπαθήσαμε να ρυθμίσουμε [την μηχανή] στις καλύτερες συνθήκες, με την χαρτογράφηση για τον κινητήρα να είναι για υγρές συνθήκες και με ελαστικά που δεν ήταν αυτά που συνήθως χρησιμοποιούμε, επειδή αυτά δεν μπορούσαμε να τα χρησιμοποιήσουμε λόγω ων κανονισμών. Εκείνη την ημέρα είχε πολύ αέρα, είχε κρύο, οπότε οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, αλλά ο Hamilton σταμάτησε μόνο όταν του δείξαμε την καρό σημαία.

Δες ακόμα

Δες σε onboard video τον Lewis Hamilton να καβαλά τη μηχανή του Valentino Rossi

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr