Η κινέζικη BYD έρχεται στην Ευρώπη

Σχετικά άρθρα

Η BYD Auto, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας και ο δεύτερος μεγαλύτερος στον κόσμο πίσω από την Tesla, ανακοίνωσε πως εισέρχεται στην ευρωπαϊκή αγορά.

Η εταιρία θα προσφέρει επιβατικά και επαγγελματικά οχήματα, αρχικά στη Νορβηγία, με το πρώτο μοντέλο της που θα γίνει διαθέσιμο αργότερα μέσα στο έτος να είναι το BYD Tang EV600. Πρόκειται για ένα μεσαίου μεγέθους SUV, που θα προσφέρεται με έναν δύο ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 245 ίππων ο καθένας.

Αυτοί αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 82,8 kWh, που χαρίζει αυτονομία έως 520 χιλιομέτρων στον κύκλο NEDC, με την έκδοση με τους δύο ηλεκτροκινητήρες να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,4 δευτερόλεπτα.

Αργότερα η εταιρία θα προσφέρει στην αγορά της Ευρώπης περισσότερα επιβατικά αυτοκίνητα, αλλά και επαγγελματικά, όπως ένα minivan, ένα φορτηγό 7,7 τόνων, ένα φορτηγό 19 τόνων, αλλά και ηλεκτρικά λεωφορεία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...