Jean Todt: Ο κορωνοϊός μπορεί να ωθήσει κατασκευαστές και χορηγούς εκτός αγώνων

Σχετικά άρθρα

Ο πρόεδρος της FIA, Jean Todt, ανησυχεί ότι οι αγώνες αυτοκινήτων -ειδικά σε κορυφαίο επίπεδο- κινδυνεύουν να χάσουν κάποια εργοστασιακή συμμετοχή, ενώ και η στήριξη των μεγάλων χορηγών μπορεί να επηρεαστεί σοβαρά, χάρη στην πανδημία λόγω της νόσου Covid-19.

Αρκετές χώρες παγκοσμίως βρίσκονται σε κατάσταση απαγόρευσης της κυκλοφορίας και όλα τα πρωταθλήματα αυτοκινήτων βρίσκονται σε παύση, ενώ η οικονομική ύφεση είναι προ των πυλών. Μιλώντας στο περιοδικό Auto της FIA, ο Todt είπε χαρακτηριστικά:

Δεν νομίζω ότι η προτεραιότητα τώρα για έναν κατασκευαστή είναι να συνεχίσει να αγωνίζεται στους αγώνες αυτοκινήτων. Είμαι βέβαιος ότι ορισμένες ομάδες, προμηθευτές και κατασκευαστές μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τα προγράμματά τους. Μπορεί να είναι αναγκασμένοι να σταματήσουν. Ελπίζω ότι οι ιδιοκτήτες και οι χορηγοί των ομάδων να διατηρήσουν το κίνητρο τους. Πρέπει να τους ενθαρρύνουμε να αισθάνονται ότι τους αρέσει και το χρειάζονται να είναι στο sport. Σε αυτό, έχουμε ευθύνη. Γι ‘αυτό πρέπει να τους ακούσουμε όλους.

Πρέπει να είμαστε ταπεινοί. Ακόμα κι αν αγαπάμε τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, δεν είναι απαραίτητο για την κοινωνία τώρα. Επομένως, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα λάβουμε σωστές επιλογές και σοφές αποφάσεις. Στην πραγματικότητα, αυτό που χρειάζεται είναι μια πλήρης επανεξέταση του τρόπου με τον οποίο κάνουμε τους αγώνες αυτοκινήτων.

Διάβασε ακόμα

Jean Todt: Αν ποτέ η Formula 1 γίνει ηλεκτρική, αυτό θα συμβεί μετά από πολλές δεκαετίες

ΠηγήFIA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα