Η Toyota ανακοίνωσε πως το νέο Highlander, θα είναι διαθέσιμο από το 2021 και στις Ευρωπαϊκές αγορές. Το μεγάλο επταθέσιο crossover βασίζεται στην TNGA-K πλατφόρμα και κίνηση παίρνει από τον υβριδικό 2,5-λίτρων απόδοσης 244 ίππων. Ο κινητήρας διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν ανά άξονα, που αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία νικελίου υδριδίου μετάλλου (NiMH).

Ο κινητήρας εκπέμπει 146 γρ/χλμ, έχοντας μέση κατανάλωση 6,6 λίτρα/100 χλμ. Ο χώρος αποσκευών ανέρχεται στα 658 λίτρα και μπορεί να φτάνει έως τα 1.909 λίτρα με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων.

Το επταθέσιο μοντέλο στο εσωτερικό διαθέτει μια οθόνη αφής 12,3″ (8″ στον βασικό εξοπλισμό), με την σουίτα Safety Sense να φέρει τα συστήματα ασφαλείας προ-σύγκρουσης (PCS) με ενεργό βοηθητικό σύστημα διεύθυνσης για αποφυγή σύγκρουσης, με ανίχνευση πεζών μέρα και νύχτα, και ανίχνευση ποδηλάτου κατά τη διάρκεια της ημέρας, Full Range Adaptive Cruise Control (ACC), ACC με Road Sign Assist (RSA), Lane Tracing Assist (LTA), Lane Departure Alert (LDA), Automatic High Beam (AHB) και Road Sign Assist (RSA).