Δες το VW Golf GTI TCR να δοκιμάζεται στο Nurburgring

Σχετικά άρθρα

Μπορεί στα τέλη του περασμένου μήνα, ο επικεφαλής επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, Matthias Rabe, να έλεγε ότι το Nurburgring είναι υπερτιμημένο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία δεν θα το επιλέγει για την εξέλιξη των μοντέλων της.

Έτσι, στις αρχές τις εβδομάδες η Volkswagen πήγε με ένα πρωτότυπο του Golf GTI TCR στην γερμανική πίστα, ώστε να κάνει τις απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Η VW έχει ήδη παρουσιάσει τα Golf GTI, Golf GTD και Golf GTE, με το Golf GTI TCR να είναι η πιο σκληροπυρηνική έκδοση του μοντέλου.

Από το παραπάνω κατασκοπευτικό video βλέπουμε ότι το μοντέλο φέρει ένα ελαφρώς επανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, με ενσωματωμένο splitter, ενώ ο πίσω ενσωματώνει έναν μεγάλο διαχύτη. Ακόμα, η “πιστάδικη” έκδοση διαθέτει μια μεγάλη αεροτομή οροφής, και διάτρητους δίσκους σε κάθε άκρο.

Μηχανικά, το Golf GTI TCR θα κινείται από τον γνωστό 2.0-λιτρο turbo κινητήρα, με την απόδοση του να λέγεται ότι θα “σκαρφαλώσει” στα 300 άλογα, όταν το “απλό” Golf GTI αποδίδει 245 άλογα. Η κίνηση μεταφέρεται στον εμπρός άξονα, μέσω του 7-τάχυτο διπλοσύμπλεκτου κιβωτίου, ενώ υπάρχει μια πιθανότητα να εφοδιάζεται και με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...