Η Hyundai θέλει να χρησιμοποιεί υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση των εσωτερικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

Η ικανότητα της υπεριώδους ακτινοβολίας (UV) να καταστρέφει του ιούς έχει έρθει στο προσκήνιο προκειμένου αυτή η τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί στη μάχη ενάντια του κορωνοϊού.

Η UV ακτινοβολία μπορεί να απολυμαίνει επιφάνειες αφού μετά από ακτινοβόληση δύο έως τριών λεπτών, οι παθογόνοι μικροοργανισμοί έχουν υποστεί αρκετή βλάβη για να αδρανοποιούνται ή να καταστρέφονται.

Η Hyundai θέλει να χρησιμοποιεί την υπεριώδη ακτινοβολία για την απολύμανση των εσωτερικών των αυτοκινήτων της. Όπως αναφέρει η κορεατική εταιρία, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη συγκεκριμένη τεχνολογία αποστείρωσης στα μοντέλα της, αφού αναπτύσσει ένα εσωτερικό φως καμπίνας που περιέχει επίσης μια UV λάμπα με δυνατότητα αποστείρωσης. Η λάμπα θα βρίσκεται στην οροφή του αυτοκινήτου και θα μπορεί να αποστειρώνει τα καθίσματα, τα πατάκια, το ταμπλό, το τιμόνι και τις άλλες επιφάνειες του εσωτερικού ενός αυτοκινήτου.

Επιπλέον, εκτός από την χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας για την απολύμανση των επιφανειών, η Hyundai διερευνά τη χρήση της UV τεχνολογίας και για την απομάκρυνση των αερομεταφερόμενων παθογόνων.

Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι επικίνδυνη για το ανθρώπινο δέρμα, επομένως το χαρακτηριστικό αυτό θα χρησιμοποιείται μόνο όταν κανείς άνθρωπος δεν βρίσκεται μέσα στο όχημα.

Η χρήση υπεριώδους ακτινοβολίας για τη μείωση των παθογόνων χρονολογείται τουλάχιστον από την δεκαετία του 1930. Σήμερα χρησιμοποιείται για την απολύμανση σε νοσοκομεία αλλά και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Η Hyundai δεν έδωσε χρονοδιάγραμμα για το πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα περάσει στα αυτοκίνητα παραγωγής.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανανέωση για το Hyundai Santa Cruz

H Hyundai παρουσίασε σήμερα την ανανεωμένη έκδοση του Santa Cruz, με το pickup να αποκτά νέα γρίλια, νέους προφυλακτήρες, νέες ζάντες και στο εσωτερικό...

Νέο Kia K4

H Kia έκανε γνωστές όλες τις λεπτομέρειες της νέας γενιάς του K4, που εκτός από σεντάν θα προσφέρεται και ως hatchback. Το αυτοκίνητο αντικαθιστά...

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV

Η Kia ανακαλεί 22.915 Soul EV που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2014 και 2018 επειδή το σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας ενδέχεται να μην αναγνωρίζει τις μη...

Η Hyundai ανανεώνει ξανά το i30

Τέσσερα χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου facelift του i30, η Hyundai παρουσίασε σήμερα μια ακόμη ανανεωμένη έκδοση του μοντέλου, που συνεχίζει να διατίθεται...
Autoblog.gr