Ο Sir Henry Royce είχε πει κάποτε “Τα μικρά πράγματα κάνουν την τελειότητα, αλλά η τελειότητα δεν είναι κάτι μικρό.” Και με οτιδήποτε ασχολείται η βρετανική εταιρία αγγίζει την τελειότητα. Τελευταίο παράδειγμα η συγκεκριμένη μινιατούρα της Cullinan, την οποία δεν την λες πολύ μικρή, καθώς είναι υπό κλίμακα 1:8. Χωρίς να γίνονται γνωστές οι ακριβείς διαστάσεις της μινιατούρας, αυτή έχει μήκος περίπου 667 χλστ., πλάτος περίπου 270 χλστ. και ύψος περίπου 230 χλστ..

Η Rolls-Royce αναφέρει ότι η κατασκευή της μινιατούρας είναι αποκλειστικά χειροποίητη και σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, καθώς υπάρχουν περίπου 40.000 χρώματα για να επιλέξει, ενώ φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να αναπαράγει το ακριβές spec του αυτοκίνητου που έχει στην κατοχή του ο ιδιοκτήτης.

Η μινιατούρα αποτελείται από 1.000 και πλέον μέρη, ενώ χρειάζεται πάνω από 450 ώρες για να ολοκληρωθεί, κάτι που σύμφωνα με την εταιρία είναι λίγο πάνω από τον μισό χρόνο που απαιτεί μια κανονική Cullinan να βγει από το εργοστάσιο της εταιρίας. Η μινιατούρα διαθέτει την παραμικρή λεπτομέρεια, τόσο στο εξωτερικό, όσο και στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί πραγματικά υλικά και όχι πλαστικό.

Το κόστος παραμένει άγνωστο, αλλά δεν θα μου κάνει καμία εντύπωση να αξίζει όσο ένα συμβατικό hatchback.