Η ZF περικόπτει έως 15.000 θέσεις εργασίας

Σχετικά άρθρα

Η ZF Friedrichshafen, μια από τις μεγαλύτερες γερμανικές εταιρίες παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, θα μειώσει το εργατικό της δυναμικό κατά 12.000 με 15.000 άτομα έως το 2025, ως αποτέλεσμα της πτώσης της ζήτησης λόγω της πανδημίας.

Η ZF που μεταξύ άλλων αναπτύσσει κιβώτια ταχυτήτων και υβριδικά συστήματα κίνησης, ανακοίνωσε στους υπαλλήλους της πως οι μισές από τις περικοπές θα γίνουν στη Γερμανία. Η εταιρία έως το τέλος του 2019 απασχολούσε 147.797 άτομα.

Διάβασε επίσης

Γερμανία: 100.000 θέσεις εργασίας στις αυτοκινητοβιομηχανίες ίσως χαθούν εξαιτίας του κορωνοϊού

Ο CEO της εταιρίας, Wolf-Henning Scheider, έγραψε σε e-mail που στάλθηκε στους υπάλληλους της εταιρίας:

Ως αποτέλεσμα του παγώματος της ζήτησης από την πλευρά των πελατών, η εταιρεία μας θα έχει μεγάλες οικονομικές απώλειες το 2020. Αυτές οι απώλειες απειλούν την οικονομική μας ανεξαρτησία. Η κρίση θα διαρκέσει περισσότερο, ακόμη και το 2022, κάτι που θα μας οδηγήσει στο να μειώσουμε αισθητά τους στόχους πωλήσεών μας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...